Pateul reprezintă o variantă rapidă de masă, însă oricine trebuie să știe ce fel de produs să aleagă, atunci când merge la cumpărături.
Mihaela Bilic susține că pateul care se găsește pe rafturile marilor magazine conține fier, vitamina A și vitamina B12.
Nutriționista vedetelor spune că acesta apară organismul de anemie și a explicat la ce trebuie să ne uităm atunci când mergem la cumpărături.
Pateul de ficat sănătos pentru consumul uman trebuie să aibă o cantitate scăzută de sare și grăsimi. În cazul grăsimilor, se recomandă un procent de până la 28%. Mihaela Bilic mai anunță că numărul de ingrediente joacă un rol esențial în compoziția acestui produs, potrivit Fanatik.
Așadar, cel mai bun pateu de ficat este cel care are puține ingrediente. „În conserve nu avem ficat și unt așa cum l-am face noi acasă pe minunatul pate de ficat, ci avem ficat și slănină de porc, așa că, atenție, poate fi procentul de grăsime până la 28%!
Dacă tot vorbeam de ingrediente și de rețetă, toate produsele acestea în conservă, din păcate, sunt mult mai complexe, au mult mai multe ingrediente decât ar trebui. Se ajunge chiar la un număr de 12-13 ingrediente.
De fapt, ar trebui să fie ficat, unt și condimente. Dar asta e, dacă ne e lene și vrem să-l luăm cumpărat. Dacă tot vorbeam de cumpărat, țineți cont și de preț!”, a spus Mihaela Bilic într-o filmare de pe YouTube.