Chiar dacă nu a ajuns să facă performanță, Sorin Bontea își amintește că era nerăbdător să meargă la club pentru antrenamente și că astfel și-a dat seama cât de important ar trebui să fie sportul în viața fiecăruia.

„Îmi amintesc că aveam vreo 10, 12 ani și mergeam la antrenamente la box. E un sport minunat, foarte bun pentru rezistență, pentru strategie, dacă vreți. Apoi, am făcut și haltere, la același club, pe vremea aceea se numea 23 August, și țin minte că în aceeași sală se antrena și Nicu Vlad, care încă nu ajunsese campion. Iar de înotat am învățat mergând la sărituri în apă. De sportul ăsta m-am apucat devreme, pe la 8 ani și mi-a plăcut cred cel mai mult. Uneori mai merg și acum la sărituri, mult mai rar, ce-i drept, și nici nu îmi mai reușește ca pe vremuri”, spune Sorin Bontea, care poate fi urmărit în noul sezon „Chefi la cuțite” de la Antena 1 din 5 septembrie, lunea și marțea de la 20.30.

Sorin Bontea are o cariera de 25 ani in bucatarie

In timp ce altii la 16 ani se bucura din plin de adolescenta, Sorin si-a descoperit inca de atunci pasiunea pentru gatit. A trecut prin toate etapele pana sa obtina mult ravnitul titlu de Chef. Sorin Bontea a fost inspirat de mama sa, care a fost bucatareasa la o gradinita. Si el si-a inceput cariera devreme, undeva prin toamna lui 86, cand avea doar 16 ani, si a pornit de jos, trecand prin toate etapele care formeaza un Chef desavarsit. A inceput prin a curata tone de cartofi, apoi a intrat intr-un restaurant chinezesc, unde a lucrat cinci ani. Dupa aceasta perioada a plecat pe un vas de croaziera, unde a gatit pentru echipaj.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News