Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați coregrafi români., atât în țară, cât și în străinătate. Cu o carieră de invidiat în spate și cu o sensibilitate ieșită din comun, celebrul coregraf a făcut câteva mărturisiri în emisiunea „Chipuri fără mască”, pe care actrița Rodica Mandache o are la Smart FM.
Maestrul, care a făcut parte din juriul emisiunii „Uite cine dansează”, de la Pro TV, a povestit întâmplări din viaţă sa, a vorbit despre oamenii care i-au marcat cariera sau despre spectacolele sale, mai vechi şi mai noi. Ascultătorii au putut afla că Gigi Căciuleanu este un mare iubitor de tango şi a relatat o întâmplare petrecută în Uruguay, ţară care consideră că este patria acestui dans.
„Tango-ul este un dans de bărbat, femeile nu se aventurau în speluncile unde se dansa tango. Bărbaţii dansau între ei. Dintotdeauna mi-a plăcut tango-ul. Am ajuns în Uruguay, ei spun că sunt patria tango-ului, şi am rugat să fiu dus unde se dansează. M-au condus într-o suburbie, într-o hală enormă, cu două etaje. Am ajuns pe la 23:30, era o hală a la Pina Bausch, am fost întrebat dacă dansez, am preferat să stau la bară. Media de vârstă a celor care veneau era de 85 – 90 de ani, erau ca în Caragiale, se aşezau la mese.
Bărbaţii erau ca nişte cocoşi, aveau ghiuluri, îmbrăcaţi cât se poate de bine, dar se cunoştea că erau sărmani. În orchestră erau tot oameni în vârstă. Au început, încetul cu încetul, să cânte oamenii de pe scenă, iar „cocoşii şi găinuşele” să se ridice. Domnii de la mese invitau câte o doamnă de la masă, o duceau în ring. Când au început să danseze au devenit senzuali, extraordinari, transformarea era uluitoare. Aşa o experienţă de dans n-am mai trăit-o decât o singură dată, în Marea Britanie” – şi-a amintit maestrul Gigi Căciuleanu, care anul acesta a împlinit 70 de ani.
În decursul aceleiași emisiuni, Gigi Caciuleanu a explicat și care este secretul succesului spectacolelor sale:
„Toate spectacolele care funcționează mă dor cumplit. Mozart m-a durut întotdeauna, așa cum Isus Christos m-a durut întotdeauna”.