Celebrul bucătar merge la o piață din Buftea, aflată aproape de casa lui. Nu are însă un țăran preferat de la care cumpără marfă. Pe vremea când locuia în Timișoara, avea preferatul lui. “Când stăteam în Timișoara aveam un producător, Dan de la Belinț, de la care cumpăram mereu. Avea legume așa de bune și parfumate”, povestește chef Passarelli .
Cumpără din piață fructe și legume, niciodată pește și carne. “Făcutul pieței este o plăcere. La piață trebuie să te duci cât de des se poate. Eu vin la piață pentru tot ce înseamnă legume, fructe și lactate. Cu carnea și peștele am un pic de rețineri să le cumpăr din piață”, a mai spus italianul, care are o poveste de viață impresionantă.
Cheltuiește maximum 150 de lei la o “ieșire”
De câte ori ajunge în piață, ia marfă de la producători, nu de la intermediari, fiindcă știe că de la ei găsește produse proaspete, cu aromă și gust și, tocmai pentru că știe cât de mult se muncește în agricultură, le lasă bacșiș țăranilor de la tarabe. “Dacă găsesc un producător care vinde în mod corect, îmi place să las un leu în plus, pentru că știu cât de grea este viața de agricultor”, ne-a mai spus renumitul bucătar.
El merge la piață cam o dată pe săptămână. Dacă își cumpără de toate, plus brânză și “câte o slăninuță de la Sibiu”, cheltuiește cel mult 150 de lei. Un lucru e sigur, după cum el însuși ne-a spus: nu îi place să se tocmească.
Săptămâna trecută, Antonio Passarelli a fost în Piața Obor, unde a participat la campania organizată de Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) pentru încurajarea mersului la piață.