Juratul de la „Chefi la cuțite” este un tradiționalist convins. Întotdeauna petrece sărbătorile de iarnă în familie, iar fetele îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun. „Crăciunul, la mine în familie, este clasic, tradițional, cu mâncare, cu familia lângă. Nu plecăm niciodată de acasă de Crăciun, avem Moș Crăciun care ne calcă pragul de fiecare dată. Nu ne-a sărit niciodată, pentru că am fost cuminți și, de regulă, primim de la Moș Crăciun ceea ce îi cerem în scrisoare. Dar nu întotdeauna tot, ceea ce este ok, pentru că îl mai așteptăm și în anii următori. E un aer foarte mișto la noi acasă când vine vorba despre Crăciun. Suntem toți împreună”, ne-a povestit vedeta Antenei 1.

Florin Dumitrescu alături de fetele lui Foto: Unica

Pregătiri la
8 mâini

În ceea ce privește masa de Crăciun, Florin Dumitrescu recunoaște că aceasta este rezultatul întregii echipe. Alături de el, muncesc cot la cot trei femei, iar rezultatele sunt peste așteptări. „Nu gătesc eu de fiecare dată, dar când gătesc, gătesc. Soția vine din Satu Mare – jumătate unguroaică, jumătate româncă. Eu vin de aici, din București, se adună trei-patru feluri de bucătării total diferite, se pun pe aceeași masă și, după aceea, plimbăm mâncarea de la unul la altul. Alături de mine sunt soția, soacra, mama, suntem mai mulți. Toți ne ocupăm. Suntem o familie. Așa trebuie să funcționeze lucrurile”, a declarat, pentru Libertatea, Chef Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu și soția lui

Anul trecut
a făcut pentru prima dată sarmale

Specialitatea tradițională de Crăciun o reprezintă sarmalele, iar Florin Dumitrescu ne-a dezvăluit secretul pentru a ieși extraordinar de gustoase: „Anul trecut am făcut prima oară sarmale și am făcut niște sarmale foarte șmechere. Le-am ținut la copt toată noaptea, la temperatură joasă, undeva la 110 -120 de grade și a doua zi era un miros senzațional în casă. Erau demențiale”.

Video: Grigore Alexandru/ Foto: Dumitru Angelescu

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Urmărește-ne pe Google News