Chef Patrizia Paglieri regretă faptul că nu are o diplomă de studii superioare. Ea a urmat o perioadă cursurile unei facultăți, însă s-a făcut remarcată în cu totul alt domeniu. Aptitudinile culinare i-au adus satisfacții, bani și faimă. Cu sinceritate, ne-a mărturisit că nu are ambiție să o ia de la capăt și să se apuce de studiat.
„Până acum, fiul meu e primul din familie cu facultate. Eu m-am lăsat. Începusem Dreptul. Dezastru, foarte dificil! După doi ani, am renunțat, acum îmi pare rău, dar la 20 de ani nu îți dai seama cât de important este să ai o facultate! Acum e prea târziu!”, a declarat, pentru Libertatea, Patrizia Paglieri.
Azi n-ar mai avea răbdare să se apuce de studii. De fapt, nu are răbdare să citească nimic ce n-are legătură cu domeniul în care activează, cel culinar. „Doar cărțile de bucătărie le deschide!”, ne-a spus fiul ei. „Sunt mereu rețete noi de învățat, mi-am cumpărat în Italia două cărți despre sushi, vreau să învăț pentru mine, pentru satisfacția mea”, a completat Patrizia, confirmând spusele lui Francesco.
Mama și fiul fac echipă la evenimente și vor să-și deschidă un restaurant împreună, într-o casă din București
Celebrul chef și fiul ei sunt aproape nedespărțiți, merg împreună la evenimente mondene, gătesc împreună și vor să-și deschidă o afacere – tot împreună! Planul este să vândă casa din Mogoșoaia în care locuiesc în prezent, pentru a se muta în Capitală.
„Am mai lăsat față de prețul inițial. Cerem 330.000 de euro, față de 380.000 de euro. Vrem să cumpărăm o casă mai mică, să locuim sus și jos să facem restaurant”, ne-a dezvăluit Patrizia Paglieri.
Francesco a învățat meserie de mic, iar mama lui continuă să îi dezvăluie secrete despre arta preparării mâncării, pentru ca în momentul în care vor găti în propriul restaurant, băiatul să se descurce exemplar. „Am început să gătesc la 13 ani, dar o ajut pe mama la un nivel mai avansat cam de un an. Deja ne-am obișnuit, e din ce în ce mai bine, la început a fost mai greu”, ne-a spus Francesco.
Video: Cosmin Nistor