“Am fost în Insula Mare a Brăilei, la Blasova. E un loc despre care auzisem foarte multe poveşti, aşa că m-am decis să merg împreună cu un grup mai mare, cu fraţii mei, doar noi, bărbaţii. Am stat două nopţi, cu cortul. În fiecare an merg la pescuit şi stau câte două, trei zile. E, după părerea mea, cea mai bună metodă de a te rupe de agitaţia Capitalei, e cel mai bun mijloc de relaxare”, ne-a declarat Bontea. Acesta a prins un crap de 7,400 kg, pe care l-a dus acasă şi l-a gătit soţiei şi copiilor săi. “După această captură i-am delectat cu ciorbă de peşte şi peşte la cuptor cu roşii, ardei gras, ceapă, usturoi, ulei de măsline şi pătrunjel. Pe lângă această captură, am mai prins încă vreo şase crapi”, a mai spus Bontea.
Iată cum face ciorba de peşte
Juratul de la PRO TV le-a dezvăluit cititorilor noştri o reţetă de ciorbă de peşte: “Pentru ciorba de peşte eu folosesc ceapă, morcov, ţelină, cartof (sau orez, deşi mie îmi place mai mult cartoful) şi, evident, peşte. Se călesc ceapa şi morcovul în puţin ulei, apoi se pune ţelina, se lasă cam 2-3 minute şi se adaugă apa. Se lasă pe foc până fierb legumele, apoi se pun cartofii tăiaţi cuburi şi se sărează. După ce fierb cartofii, se adaugă bucăţile de peşte şi borşul, care se dă în fiert în prealabil. Se lasă la fiert până se face carnea, se mai drege dacă este cazul, iar la final se adaugă leuşteanul”.