Iar degustătorul care a analizat creațiile culinare ale celor patru a fost Răzvan Simion, cucerit de preparatul lui Sorin Bontea, câștigătorul amuletei de ieri într-o emisiune lider de audiență.
Amuleta de ieri seară a venit cu încă o provocare ce le-a cerut celor patru competitori
să-și aleagă ingredientul de bază legați la ochi. Fiecare și-a făcut alegerea din 11 feluri de pești, gătind pentru o amuletă cu un avantaj ce poate crea haos la bancurile de lucru ale adversarilor: ”poți opri comunicarea verbală a echipelor adverse”.
Este puterea de care se va bucura în etapa battle-urilor Chef Sorin Bontea, câștigătorul amuletei de ieri seară. Tot ieri seară, jurații au avut parte de povești impresionante în arena preselecțiilor, dar și de concurenți puternici. „Așa mai merge”, a scris Sorin Bontea pe contul de socializare.
Nu mai puțin de nouă competitori au primit trei cuțite din partea așilor bucătăriei, printre aceștia numărându-se Ciprian Crăciunescu, consultantul gastronomic din Rădăuți cu o poveste demnă de un film, Mălin Vacariu, muzicianul din Cluj pe care pierderea vederii nu l-a oprit să se bucure din plin de viață, dar și patru participanți din Republica Moldova, Veaceslav Mitioglo, Vitalie Iurco, Denis Stepanenco și Giovanni Bellina.
Cum se înțeleg cei trei chefi după atâtea sezoane „Chefi la cuțite”
De peste 10 ani de zile au împreună emisiune, însă Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au o relație foarte bună.
„În mod surprinzător încă suntem prieteni. E adevărat că se poate întâmpla ca două săptămâni după ce se termină o competiție să nu ne mai vorbim, dar după aceea ne revenim foarte ușor. Ne auzim, ne mai împărțim rețete unul altuia.
Însă, ce-i drept, în cei 10 ani de când ne știm, nu ne-am întâlnit niciodată la o bere, în afara orelor de filmare. Cu toate acestea, dacă unul dintre noi are nevoie de ceva, ceilalți doi sunt lângă el”, a spus Chef Florin Dumitrescu într-un interviu, conform radardemedia.ro.