Are doar 22 de ani și este îndrăgostită de bucătărie, deși este studentă la Universitatea Politehnică din București. Elena Matei își dorește să își urmeze visul, acela de a deveni unul dintre cei mai buni bucătari din România.
Concurenta lui Sorin Bontea lucrează de la vârsta de 18 ani și în prezent este bucătar la un restaurant din Ploiești. Aceasta și-a spus povestea în audițiile de la „Chefi la cuțite”. A suferit o mare pierdere, tatăl ei a murit, așa că a hotărât de când a devenit majoră să fie stâlpul familiei.
„Tatăl meu nu mai este în viață, a murit acum șapte ani într-un accident de motocicletă. A fost un șoc total pentru mine, am ajuns la spital și nimeni nu voia să îmi spună ce s-a întâmplat.
Eram doar cu bunica mea, fiindcă mama lucra în Austria. Nu știam ce să fac, să plâng, să nu plâng. Am ales să fiu tare pentru mama mea, pentru bunica mea. Am ales să fiu stâlpul familiei. Tatăl meu a fost cel mai bun prieten al meu”, a povestit tânăra la Antena 1.
Chiar dacă nu are o experiență de zeci de ani în bucătărie, Elena Matei râvnește la marele premiu în valoare de 30.000 de euro. La „Chefi la cuțite” vrea să arate că este o luptătoare, că poate face față unei astfel de provocări.
„Îmi doresc să îi întrec pe bărbați, adică să întrec ideea asta că femeile nu pot, că nu fac față. Cred că doar nu au întâlnit femeile care trebuie. Lucrez ca bucătar la un restaurant din Ploiești și îmi place să îi văd pe oameni mâncând fericiți din rețetele mele”, a mai dezvăluit Elena Matei.