În vârstă de 50 de ani, Ionela Grigore lucrează de 30 ani în domeniul carmangeriei, iar de 10 ani poate fi găsită zi de zi într-un magazin de mezeluri din Piața Obor din București. La preselecțiile MasterChef 2024 ea le-a pregătit un platou cald lui Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

Jurații au fost încântați de preparatele ei, mai ales de șnițelul din parizer. „Doamnă, ne-ați reînviat cumva nostalgia vremurilor de mult apuse. V-am zis că sunteți curajoasă din cauza alegerii, e foarte riscant ceea ce ați ales”, a spus Florin Dumitrescu. La final, ea a primit șorțul.

Ionela Grigore intră în bucătăria MasterChef 2024

„I-am dat pe spate pe chefi. Gătesc din copilărie, am fost crescută mai mult pe la bunici, mama m-a învățat, tata ne-a părăsit când aveam șapte ani. (…) Cei care au fost azi la magazin, și-au dat coate. Mi-a fost cel mai frică de Chef Dumitrescu. (…) Întotdeauna este familia în spatele unei gospodine sau a cuiva care gătește. Acasă gătesc mâncare tradițională, nu fonfleuri”, a spus ea despre experiența de la MasterChef 2024, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Aseară, ea a gătit din nou în fața juraților de la MasterChef 2024. Din nou a impresionat cu gustul pe care l-a dat mâncării și a trecut de etapa confruntărilor. E printre cei 20 de concurenți care intră în bucătăria Masterchef 2024.

„Am intrat în concurs! S-au înscris în concurs peste 15mii de persoane, la preselecție au fost 2000 persoane, pentru șorțuri au participat 120 persoane, au luat șorțuri 65 persoane și în concurs 20 de concurenți. Esteeeee, sunt printre ei!”, a scris ea bucuroasă, pe Facebook.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Rețeta de ciorbă cu salam a Ionelei Grigore de la MasterChef 2024

Exclusiv pentru Fanatik, ea a dezvăluit cum prepară ciorba cu salam. „Ceapă, păstârnac, morcov, ardei, roșii, le punem pe toate, le călim și după aceea le fierbem. Apoi condimente, ce se pune, și aproape de sfârșit, după ce s-au fiert legumele, fâșiuțe micuțe de salam. În general un salam este bun cu usturoi, să aibă gustul de usturoi. Tot ce este salam cu usturoi.

Dar merge și bacon, merge și kaizer, merge o șunculiță că e mușchi. Dar important e să aibă un gust de usturoi. Dacă nu are gust de usturoi, măcar punem usturoi în compoziția ciorbiței. Apoi, după ce se pun mezelurile, se pun castraveți murați tăiați rondele.

Și la sfârșit, fără fierbere, se aruncă câteva măsline. Sunt persoane care pun leuștean la ciorbiță. Sunt multe persoane care pun mărar, sunt multe persoane care pun pătrunjel. Am încercat mai multe variante, dar cel mai preferabil este un pic de pătrunjel și un pic de mărar”.

Urmărește-ne pe Google News