„Este un vis împlinit, dar nu mi-am imaginat niciodată că voi reuși din prima”, a declarat Lăcrămioara. De partea cealaltă, în ringul amuletelor, chef Orlando Zaharia a obținut prima sa victorie, după o degustare făcută de Roxana Blenche.
Cu o experiență de 15 ani ca bucătar în Italia, Lăcrămioara Pintilie a revenit în țară, dornică să-și exerseze talentul într-o nouă ramură a gastronomiei, cu un laborator de cofetărie. „Pregătirea ei completă m-a convins să dau cuțitul de aur”, a declarat chef Abou Zaki. „Lăcrămioara are experiență îndelungată în bucătărie și știe să pregătească de la starter la prăjituri. Un astfel de om în echipă te poate salva din orice situație”.
Cuțitul de aur îi oferă Lăcrămioarei avantajul de a intra direct în echipa lui chef Richard, fără să mai treacă prin probele din bootcamp, fiind totodată distincția care o poate poziționa ca un reper pentru întreaga echipă, dacă chef Richard va ajunge în etapa battle-urilor.
Tot aseară, la confruntarea pentru amuletă, victoria i-a revenit lui chef Orlando Zaharia, care și-a adjudecat astfel prima amuletă după o degustare făcută de Roxana Blenche, provocarea juraților fiind aceea de a pregăti farfurii cu texturi cremoase de morcov. „Direct la suflet mi-a mers farfuria creată de chef Orlando”, a declarat Roxana Blenche.
„Eu am câștigat câteva premii la viața mea, dar sentimentul ăsta de împlinire nu l-am simțit până în prezent. Este amuleta supremă până acum”, a spus chef Orlando, care a obținut un avantaj ce va avea greutate, dacă ajunge în battle-uri: „Folosește-te de serviciile chef-ului care nu are echipă” este porunca amuletei. Chef Ștefan Popescu a primit 4 puncte, iar chef Richard Abou Zaki și chef Alexandru Sautner au obținut 3, respectiv două puncte, la întrecerea de ieri.
Platoul preselecțiilor a fost bogat în povești captivante aseară. Unul dintre concurenți, Alexander Oprea, i-a uimit pe jurați cu scoicile gigant aduse tocmai din Alaska special pentru a fi gătite în bucătăria show-ului, preparatul său primind trei cuțite.
Un alt moment special al serii a fost cel al Adelinei Baicu, artistul cofetar care i-a impresionat pe chefi cu creațiile sale – pentru că Adelina nu doar prepară unele dintre cele mai delicioase deserturi, ci creează adevărate opere de artă, de la povești dulci cu personaje îndrăgite la portrete uluitor de minuțioase.
Astfel, pentru întâlnirea cu jurații, Adelina a creat cele mai speciale prăjituri – chipurile 3 D ale acestora. Chefii au fost luați prin surprindere atunci când au descoperit în farfurii ineditele deserturi, oferindu-i Adelinei cuțitul de argint al prieteniei.