Concurentul are 15 ani de când se află în domeniul culinar, având o experiență vastă despre tot ce înseamnă artele culinare.
Rețeta cu rață și portocale a reușit să-i convingă pe chefi că locul lor este în competiția Chefi la cuțite, fapt pentru care a primit patru cuțite. Cunoștințele pe care le are în bucătărie l-a făcut pe chef Alexandru Sautner să-i adreseze o întrebare foarte importantă.
Juratul i-a pus cuțitul de aur în față după ce l-a întrebat dacă vrea să facă parte din echipa lui așteptând să afle răspunsul lui Mario Mădălin Dumitru. Concurentul a stat puțin pe gânduri, însă nu a putut refuza propunerea lui chef Alexandru Sautner.
Mario Mădălin Dumitru, cuțitul de aur care l-ar putea reprezenta pe chef Alexandru Sautner în etapa battle-urilor dacă va avea echipă, este de profesie Executive Chef, are 31 de ani și vine din Sinaia.
Concurentul a revenit de puțin timp în România, având o carieră vastă în domeniul culinar. Acesta s-a mutat cu părinții în Italia de la vârsta de 4 ani. El a terminat școala de bucătari Alma din Colorno și a fost primul român care i-a învins pe italieni la ei acasă, chiar în propria bucătărie.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Pentru că și-a dorit să se dezvolte din punct de vedere profesional, Mario Mădălin Dumitru a început să călătorească în Europa de la o vârstă fragedă: Germania, Anglia, Franța. Concurentul a făcut multe sacificii pentru cariera pe care o are în prezent.
De asemenea, cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner a avut ocazia să lucreze pentru chef Marco Pierre White.
„Când am ajuns prima dată în Germania m-am dus cu un tir din Italia. Nimeni nu a știut nimic, nici măcar părinții. M-am dus la un șofer și l-am întrebat dacă merge în Germania. M-a luat cu el și m-a lăsat în Frankfurt, undeva la periferie pentru că nu putea să intre cu tirul în centru.
Am chemat un taxi pe care l-am primit. M-a dus în fața gării de la Frankfurt, iar acolo am rămas cu o valiză, diploma de bucătar și 35 de Euro. Știam engleză și italiană, mi-a venit în cap să găsesc un restaurant cu specific italian pentru că mă puteam înțelege cu omul ca să-i explic de ce am nevoie.
La al cincilea restaurant în care am intrat am rămas acolo trei ani și jumătate. 8 luni am dormit în cantina restaurantului pe o saltea”, au fost dezvăluirile făcute de Mario Mădălin Dumitru în sezonul 13 Chefi la cuțite, potrivit Antena 1.