Printre rețetele inedite pe care Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu le vor degusta astăzi, de la ora 20:00, se numără câteva specialități din bucătăria internațională, gătite chiar de bucătari care au trecut granițele pentru a ajunge în fața chefilor. Nici juniorii nu se vor lăsa intimidați și chiar dacă abia ajung la bancul de lucru se vor strădui să facă o impresie bună.
Vrea să fie cercetător NASA
În această seară, Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu vor încerca preparate exotice, inspirate din bucătăria braziliană, italiană sau asiatică. Așadar, straccetti-ul de struț sau limba de rață gătită chiar de către un bucătar de origine chineză sunt doar două dintre farfuriile care le vor strâni interesul chefilor. Iar pentru că plating-ul este cel puțin la fel de important ca savoarea, un alt concurent va încerca să impresioneze la masa jurizării cu file de cod gătit cu cernealã de calamari, un preparat în totalitate negru.
Deși competiția este strânsă, iar standardul extrem de ridicat, juniorii își vor face curaj să gătească din nou în cadrul celei mai iubite emisiuni culinare. Ciocan Sofia Maria are doar 9 ani, iar la o vârstă atât de fragedă se poate lăuda cu foarte multe realizări personale. Este olimpică la matematică, cântă la pian și visul ei cel mai mare este să lucreze ca cercetător la NASA. Pe lângă toate acestea, Sofia își găsește timp și pentru gătit și tratează acest hobby cu aceeași seriozitate ca oricare altul. Pasiunea pentru bucătărie a micuței i-a fost insuflată în familie, căci mama este expertă în deserturi, iar tatăl specializat în pregătirea felurilor principale. Tocmai de aceea, preparatul pe care junioarea îl va propune chefilor este o rețetă complexă pe care a învățat-o de la părinții ei: black angus cu garnitură de fasole verde și dressing oriental. Deși abia ajunge la bancul de lucru, entuziasmul și energia micuței îi va cuceri definitiv pe cei din fața micilor ecrane.
Citește și