Catalin Scarlatescu, Florin Dumitrescu si Sorin Bontea s-au prapadit de ras cand i-a venit randul lui Ramon Chicireanu sa-si prezinte preparatul.
Fiecare comentariu al celor trei jurati a fost rapid condimentat cu cate o replica plina de amuzament a aspirantului la titlul de „MasterChef” in 2014.
Desi din prima nu i-a iesit, Ramon Chicireanu le-a copt-o pana la urma Chefilor si a reusit sa-i convinga sa-i ofere sortul, asta dupa ce i-a distrat copios si le-a cerut pana si un avans din premiul de 50.000 de euro pus la bataie, inainte chiar sa primeasca sortul.

Iată reţeta cu care i-a dat pe spate pe chefi!

Orez cu sofran si cu „produse marine”
Ingrediente:
ulei de masline- 3 linguri
o ceapa rosie
orez cu bob lung prefiert- 200g
vin alb sec- 300 ml
zeama de pui sau de peste – 300 ml
midii – 200g
crevete tigru- 100 g
4 creveti mari cu carapace
Unt- 1 pachet
Sofran- un varf de lingurita
Piper negru macinat
Ananas – 1 fruct
Sare
Busuioc verde
Mod de preparare:
Se incing doua linguri de ulei in tigaie cu putin unt, se adauga ceapa si se prajeste amestecand, pana devine moale si capata o nuanta aurie. Se adauga orez si sofran, se amesteca un minut, pentru ca uleiul sa-l acopere total. Se toarna jumatate din vin si jumatate din zeama, se dau in clocot. Se micsoreaza focul, se inabusa 10 minute, amestecand, pana se imbia tot lichidul. Se adauga vinul si zeama care au ramas, se amesteca. Se adauga midiile curatate, se inabusa, amestecand pana se imbiba toata zeama si se deschid midiile. Se adauga crevetii curatati, se drege cu piper negru. Se fierbe 3-4 minute, amestecand pana cand se nfierbanta crevetele. Uleiul ramas se incinge intr-o tigaie mica, se prajesc 4 creveti mari timp de un minut pe fiecare parte, pana devin aurii.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

 
 

Urmărește-ne pe Google News