Connect-R, pe numele său real Ștefan Relu Mihalache, a avut o discuție pe alocuri plină de emoție cu Mihai Morar în cadrul podcast-ului acestuia din urmă, „Fain și simplu”. Cântărețul de hip-hop, acum în vârstă de 39 de ani, a făcut o incursiune în copilăria sa, printre altele, pentru a explica motorul care l-a propulsat spre a avea o carieră de succes.

Cum dispare frica

„Frica este un motor foarte puternic, din teamă faci anumite lucruri în viață”, a comentat artistul. „Când eram mic, mi-era frică de apă. După aceea, învățând, nu mi-a mai fost. Cercetați, spun Scripturile! Frica începe să dispară. Stomacul mi-e potolit acum, pentru foarte mult timp”, a precizat Connect-R, deschizând un subiect dureros al copilăriei sale.

„Am asistat la multe umilințe”

„Mi-a fost foarte frică de sărăcie. Vedeam lupta a lor mei să ne pună mâncare pe masă. Acestea erau discuțiile de zi cu zi. Le-a răpit a lor mei timp de calitate. N-am memorie cu mama să-și cumpere ceva. N-am avut vacanțe împreună, nu știam de treaba asta. Frica de sărăcie și, apoi, a urmat frica de respect, de lipsa de sine. Am asistat la multe umilințe din partea străinilor la adresa părinților mei. Familiile modeste mergeau să cumpere marfă de la unguri și le vindeam la târg, ai mei, la Vitan”, a continuat cântărețul. Moment în care și Mihai Morar a recunoscut că și tatăl său făcea la fel, pentru a face rost de bani suplimentari.

În spatele „afacerilor” din târg

În piață, la Vitan, artistul a fost martorul unor momente crunte. „Acolo, în perioada aia, era un sat fără câini, veneau oameni care cereau taxe de protecție. Am văzut cu ochii mei. Din munca a lor mei trebuiau să scoată bani. Când nu plăteau, erau înjurați și umiliți! Ulterior, mi-am dat seama că cine sunt eu cu adevărat nu poate fi umilit cu adevărat. Eu nu gândesc în sistemul binar al minții, asta e bine, asta e rău, asta e frumos, asta e urât. Tot ce este peste «eu sunt» este venit din condiția minții. E un proces dificil să ajungi la această simplitate”, a mai zis Connect-R.

A vrut să fie preot

Artistul a cochetat cu o altă carieră în copilărie: „Am vrut să mă fac preot la 11 ani, dar a venit mama și-a zis că-mi trebuie o meserie serioasă. Dar nu cred că era o o idee bună pentru mine, nu era pentru mine. Nici n-aș putea să mă călugăresc. Când mă trezesc dimineața, mă rog: «Doamne, îți mulțumesc că sunt aici! Că sunt sănătos, că și copilul este, și mama copilului meu, și părinții». Restul nu te mai poate distruge. Gata! Este minunat doar că ești”.

Urmărește-ne pe Google News