Corina Chiriac a fost una dintre solistele de mare succes din muzică ușoară din anii ’70 și ’80, însă s-a remarcat și ca actriță, realizatoare de emisiuni de televiziune și compozitoare.
Corina Chiriac a moștenit un talent incredibil pentru muzică de la părinții săi. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac (1919–1994), a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), a fost profesoară de pian la același Conservator.
În anul 1955 se înscrie la Școala de muzică Nr.1, din Strada Principatele Unite (București). În 1965 debutează radiofonic la Casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa” din București, în cadrul concursului „Debuturi”. Câștigă premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent cu două compoziții proprii și melodia „Pe valea Prahovei” de George Grigoriu.
În 1967 după ce termină liceul „Nicolae Bălcescu”, este admisă ca studentă la IATC „I.L. Caragiale” (actualul ATF) din București, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuță. Corina Chiriac a fost colegă de generație cu George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Crețulescu, Mihaela Arsenescu, Mircea Diaconu, Carmen Maria Struja și Ștefan Velniciuc. Corina Chiriac debutează la Teatrul de comedie din București, cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu.
Debut fulminant în anii ’70
În martie 1970, Corina Chiriac debutează la concursul TV „Steaua fără nume”. În același an, ea se lansează pe plan național cu melodia „Valurile Dunării” și începe seria evoluțiilor ei peste hotare. Debutul său internațional se produce la „Zilele culturii române” în Polonia. Succesul Corinei Chiriac a condus la includerea sa în echipa ce urma să reprezinte România la Festivalul Internațional „Cerbul de aur” (1971)
Începutul anilor 70 au propulsat-o pe Corina Chiriac pe cele mai înalte culmi ale celebrității în România, dar și peste hotare.
În cariera sa de actriță, Corina Chiriac a jucat în trei filme, toate în anii 70: Cu mâinile curate (1972), Aventuri la Marea Neagră (1972) și Roșcovanul (1976), însă a jucat și în serialul TV „Mușatinii” (1972) și în multe alte piese televizate. Totodată, în noaptea de Revelion dintre anii 1985 și 1986, are premiera filmul muzical de televiziune „Trio formidabil” pe muzica lui Marius Țeicu și în regia lui Titus Munteanu, unde Corina joacă alături de Alexandru Arșinel, Radu Gheorghe și Marius Țeicu.
Anul 1973 îi aduce artistei nenumarate colaborări cu TVR, Teatrul Constantin Tănase și cu diferite teatre din țară. Mai mult decât atât, Corina Chiriac pleacă tot mai des în turnee în străinătate. În 1975, ea se numără printre primii soliști cărora TVR le realizează recitaluri color pentru schimburi culturale cu străinătatea.
În 1974, Corina Chiriac efectuează primele turnee în Occident și susține o suită de concerte în Portugalia. La Festivalul Internațional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveția, emisiunea de 60 de minute „Eu sunt Corina” obține premiul special al juriului.
Corina Chiriac s-a stabilit în SUA, în 1988
Pe 1 octombrie 1988, Corina pleacă în turneu în S.U.A., la invitația Societății „Viitorul Român”, alături de Maria Ciobanu, Florin Piersic și Dumitru Fărcaș. Cântăreața primește contract de colaborare permanentă la Televiziunea din Eureka – California și se stabilește în Los Angeles.
A sustinut concerte în Chicago, New York, Palm Springs, Los Angeles, Detroit. Artista devine agent imobiliar, administrator de bloc și reprezentantul unei firme japoneze de cosmetice. Corina Chiriac absolvă cursurile Școlii de ghizi din SUA și se ocupa de problemele studenților multinaționali de la Universitatea UCLA ca manager al MZL Properties.
A revenit în România după 6 ani
La data de 10 august 1994, după o absență de 6 ani, Corina Chiriac revine în România, unde apare pe micile ecrane, în următorii ani, ca realizatoare, moderatoare sau ca invitată a unei vaste serii de emisiuni.
Aparițiile sale muzicale nu au încetat. Dimpotrivă, Corina Chiriac lansează zeci de melodii și apar albumele Serenadă pentru Carul Mare (2002), Opriți timpul. Mari succese, vol. 1 (2005), Ne cunoaștem din vedere. Mari Succese, vol. 2 (2005), Inimă nebună. Mari Succese, vol. 3 (2006), Strada Speranței (2007), Vol 28 – Muzică de Colecție Corina Chiriac (2008), Mărțișor Prințișor. Best of (2009), O rochie de mireasă (2010), Hai, Hai Lânga Mine Stai (2015), Corina Chiriac & Marius Țeicu – Unde erai? (2015).
Corina Chiriac era soția perfectă!
Corina Chiriac (66 de ani) a fost, în tinerețe, una dintre cele mai dorite femei din România, însă cele două mari iubiri ale artistei au fost Ovidiu Lipan Țăndărică și celebrul artist ceh Karel Gott.
Corina Chiriac a trăit o frumoasă poveste de dragoste în tinerețe cu Ovidiu Lipan Țăndărică, dar relația lor a fost mediatizată abia în anii ‘90. După câțiva ani, Țăndărică a recunoscut că îi pare rău că nu a cerut-o de soție pe Corina.
Corina Chiriac a făcut mult timp naveta în Cehoslovacia, țara natală a iubitului ei Karel Gott, însă nici această relație nu a dus la mariaj.
Corina Chiriac a ajuns totuși în fața altarului mult mai târziu, în SUA, în 1993, cu omul de afaceri Virgil Anastasiu. Mariajul a durat însă numai patru ani, iar cei doi au divorțat în 1997.
Virgil Anastasiu, fostul soţ al Corinei Chiriac, a vorbit, în anul 2010, despre anii în care a fost căsătorit cu îndrăgita artistă. Cei doi s-au cunoscut în Statele Unite ale Americii, la un restaurant românesc şi s-au căsătorit la Las Vegas, în aceeaşi capelă în care s-a căsătorit şi Elvis Presley.
„Corina era soţia perfectă. Cuminte, casnică, avea grijă de gospodărie, făcea curat, mă aştepta cu mâncare. Sunt mândru că am fost singurul soţ al Corinei Chiriac”, a declarat Virgil Anastasiu.
Fostul soţ al Corinei Chiriac a povestit, de asemenea, şi de ce prima lor întâlnire nu a fost una reuşită. „Am invitat-o să danseze cu mine dar m-am adresat la persoana a II-a. Ea a ridicat din sprânceană şi a trebuit să-mi corectez comportamentul pentru a mă adapta cerinţelor ei de protocol ca să reuşesc să construiesc o relaţie. M-am îndrăgostit pentru că arăta bine, era inconfundabilă, era Corina”, a declarat Anastasiu.
„O iubeam pe Corina, eram mândru dar sigur că nu asta era neapărat cartea de vizită cu care doream eu să mă prezint. Eram un specialist în cu totul alt domeniu, nu doar soţ al Corinei. Ne-am trezit într-o dimineaţă şi am descoperit că deşi ţinem enorm unul la celălalt, nici unul nu reprezentam idealul pentru celălalt. Corina îşi dorea probabil un bărbat care să-i acorde mai multă atenţie, care să aibă un program mai redus. Iar eu îmi doream o soţie care să participe mai activ la viaţa mea mondenă. N-am părăsit-o pentru o femeie mai tânără, aşa cum au spus gurile rele”, a povestit singurul soţ al Corinei Chiriac.