Juratul X Factor, şi totodată creatorul formatului de succes mondial, în vârstă de 54 de ani, este tare fericit de naşterea fiului său, Eric, pe care iubita lui, Lauren Silverman, l-a adus pe lume pe 14 februarie, într-o clinică din New York.
Fericit la culme, Simon a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îşi exprimă bucuria.
„Sunt foarte fericit să vă spun că Eric s-a născut sănătos şi frumos”, a scris Simon pe contul lui de Twitter, unde a postat şi o fotografie cu micuţul său care a cântărit la naştere 2,9 kilograme.
The X Factor este o franciză de talent-show-uri televizate cu originea în Regatul Unit, unde a apărut ca un înlocuitor pentru Pop Idol. Este o competiție care își propune să găsească noi talente muzicale vocale, acum desfășurată în diferite țări. Concurenții sunt oameni obișnuiți care aspiră la o carieră muzicală. Seria de emisiuni este produsă de Simon Cowell și compania sa, SYCOtv. „Factorul X” menționat în titlu se referă la o trăsătură indefinibilă care atrage calitatea de star. Premiul cel mare este, de obicei, un contract cu o casă de discuri, pe lângă publicitatea datorată participării la concurs.
Creatorul formatului este Simon Cowell, care a îndeplinit, pentru o perioadă, și rolul de jurat în versiunea originală. Versiunea britanică este și cea care a lansat-o pe cântăreața de succes internațional Leona Lewis. Până în ianuarie 2012, au existat 65 de câștigători ai The X Factor în întreaga lume, cea mai recentă fiind Francesca Michielin, de la versiunea din Italia.
Posturi de televiziune din multe țări, în special cele scandinave, și-au exprimat interesul de a difuza versiunea britanică, dar nu au reușit să obțină drepturile necesare, din cauza unor probleme de ordin legal. Astfel, această versiune poate fi vizionată numai în Regatul Unit și în Irlanda.
Similaritățile dintre The X Factor și Idol l-au făcut pe creatorul formatului Idol, Simon Fuller, împreună cu 19 Entertainment, să dea în judecată FremantleMedia, SYCOtv și pe Simon Cowell, în 2004. Părțile implicate au ajuns la o înțelegere în afara tribunalului în 2005, în urma căreia Fuller a obținut statutul de producător executiv, 10% din drepturile pentru formatul The X Factor și prevenirea apariției unei versiuni americane până în 2010. Fuller i-a dat în judecată din nou în 2011, pentru că SYCOtv, FremantleMedia și canalul de televiziune FOX nu l-au inclus ca producător executiv al The X Factor USA.
Spre deosebire de Idol, unde concurenții doar sunt analizați de juriu, la The X Factor, fiecare jurat devine un mentor al finaliștilor dintr-o anumită categorie, ajutându-i cu stilul și cu alegerea cântecelor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News