Actrița Daniela Nane își împarte timpul între teatru, familie și poezie. Are de câțiva ani un proiect alături de pianista Ioana Maria Lupașcu – Pianul cu poeme. Cele două sunt deja invitate la nenumărate evenimente culturale în toată țara. Cea mai mare parte a timpului îi este însă ocupată de rolurile de la Teatrul Bulandra. “Cariera mea la “Bulandra” merge foarte bine, am roluri consistente, foarte bune, complexe. Joc Zoe din “O scrisoare pierdută”, care se joacă bine, cu săli pline și după zece ani.

Joc rolul proprietăresei din “Omul cel bun din Seciuan” și Eliza în “Conversație după înmormântare”.

Iar acum suntem în repetiții tot cu Alexandru Darie, tot cu un Shakespeare, “Coriolanus”. Iar eu joc Cominius, al treilea rol din piesă, care este un rol foarte dificil pentru că este un rol masculin.

Regizorul s-a gândit la femeile-ofițer NATO când a transformat rolul lui Cominius

Tragedia „Coriolan” a fost scrisă între 1605 și 1608 și prezintă povestea unui general roman, Gaius Marcius Coriolanus, care a trăit în secolul al V-lea înainte de Hristos. Este ultima tragedie scrisă de Shakespeare și cea mai lungă – aproape șase mii de versuri. Regizorul l-a distribuit în rolul principal pe Șerban Pavlu, cunoscut din serialul “Umbre”. Pentru Daniela Nane rolul conține mai multe provocări. “Regizorul are o viziune deosebită, ca orice mare artist care are idei…care sunt geniale de multe ori, așa încât va fi o provocare acest rol pentru mine. Abia aștept premiera, undeva în februarie. Părul va fi și mai scurt, vrea să mă tundă și mai scurt. Și lupta noastră este pentru asta…pentru că mi se pare suficient de scurt! Nu voi juca un bărbat…voi juca o femeie. Deci rolul este transformat dintr-un rol masculin pentru că la Shakespeare există aluzia unei relații între acest Cominius și Coriolanus. Coriolanus îi spune la un moment dat “Lasă-mă să te sărut ca pe o mireasă în noaptea nunții…”..Deci se sugerează o relație între acești doi bărbați. Pe de altă parte, dorind să aducă spectacolul în contemporaneitate..și acum sunt o mulțime de ofițeri NATO femei, a transformat acest rol dintr-un bărbat într-o femeie. Și-atunci sunt alte provocări. E foarte dificil, pentru că eu de multe ori ba trebuie să ma port ca un ofițer cu putere, care decide, ba ca o femeie îndrăgostită, uneori la distanță de două replici”, dezvăluie Daniela Nane.

Urmărește-ne pe Google News