Juratul de la „Chefi la cuțite” știe foarte bine ce se întâmplă în bucătăria unui restaurant, dar și pe terasă, la mese. Din experiența lui, Florin Dumitrescu a explicat că preparatele nu pot fi servite rapid, așa cum mulți clienți își doresc. Toate felurile de mâncare au nevoie de timp pentru a fi gătite perfect.

„Risotto nu ai cum să îl scoți mai repede de 20 de minute. Nu fierbe orezul ăla în 20 de minute. Pastele, mai repede de 10 minute nu ai cum să le scoți. Adică sunt niște timpi pe care trebuie să îi lași”, a explicat Florin Dumitrescu, completat fiind de Otravă:

„Cred că trebuie să existe o diferență între fast-food și restaurant. Adică vii la masă la restaurant și îți asumi că va mai dura”, a spus prezentatorul.

Totodată, Florin Dumitrescu a și explicat de ce el nu își deschide un restaurant. „Ai nevoie de un spectacol în toată povestea asta. Eu de ce nu îmi fac cârciumă în momentul ăsta? Eu nu îmi fac cârciumă pentru că tu nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, în primul rând. Eu nu am timp de asta”, a declarat bucătarul.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Și a continuat: „Tu, ca și client, nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, să te așezi la masă, să te lași purtat de ospătari, de bucătari, de service, de ambient, de tot ce se întâmplă acolo, să te lași purtat de val și la final să zici ce experiență ai avut.

Nu! Tu vii la cârciumă să epatezi. 2 – să mănânci de foame, 3 – să te faci văzut, 4 – că e mișto să fii pe acolo”, a mai spus Florin Dumitrescu.

„Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul”

Invitat acum ceva vreme la podcastul lui George Buhnici, bucătarul a împărtășit cu cei care îl urmăresc mai multe lucruri pe care clienții nu le știu atunci când merg să mănânce la un restaurant.

Juratul de la „Chefi la cuțite” nu recomandă oamenilor să comande ceea ce le recomandă ospătarul. Florin Dumitrescu spune că de obicei atunci când ospătarul recomandă ceva, produsele sunt pe cale de a expira și trebuie să scape cât mai repede de ele.

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?

Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a povestit vedeta de la Antena 1.

Cătălin Scărlătescu are restaurant

Chef-ul, care e coleg cu Florin Dumitrescu la Antena 1, vrea să fie disciplină la el în restaurant și a apelat la o metodă pentru a-și motiva angajații să lucreze. Cătălin Scărlătescu a declarat pe YouTube, la podcastul lui Speak, că nu le dă un salariu fix angajaților săi, ci le dă procent.

„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a declarat Cătălin Scărlătescu.

Angajații bucătarului nu au pauză și trebuie să respecte niște reguli stricte în restaurantul acestuia. Ei nu au voie cu telefon și nici să iasă la fumat în timpul programului de muncă.

Urmărește-ne pe Google News