Jurat în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, Scărlătescu e nevoit să guste din toate preparatele concurenților, să simtă gustul și să îi noteze. Nu se poate abține de la nimic.
Astfel, în urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu a luat decizia de a slăbi, a dat jos zeci de kilograme, iar apoi se mândrea cu silueta lui. Acum a mai luat în greutate. Într-un interviu exclusiv pentru VIVA!, acesta a dezvăluit ce mănâncă la prima oră atunci când are timp. Programul lui e de cele mai multe ori foarte încărcat.
„Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat bucătarul.
Are și propria dietă pe care o urmează de fiecare dată când simte că e nevoie. La cartofii prăjiți nu poate renunța niciodată.
„Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată mai sus.
Întrebat care sunt preparatele pe care le gătește cel mai des, Cătălin Scărlătescu a răspuns fără ezitare: peștele și fructele de mare.