Paula Seling arată mai bine ca niciodată la 40 de ani, după
ce ani de zile, greutatea ei a oscilat. În urmă cu opt ani, interpreta a
renunțat la carne preferând legumele, fructele, supele și, din când în
când, peștele, decizie ce i-a schimbat viața.
Paula Seling a explicat cum a reușit să obțină silueta mult dorită, la vârsta de 40 de ani. „Neavând totuși o dietă omnivoră cred că am anumite carențe, ceea ce nu e neapărat un lucru bun. Ne asumăm (nr. ea și soțul ei, Radu Bucura) decizia de a nu mânca deloc carne, doar din când în când pește. A venit ca un fel de protest personal împotriva industriei cărnurilor și a felului în care se tratează animale de consum”, a declarat Paula Seling la ‘Dincolo de aparențe’.
„Una dintre deciziile cele mai bune în ceea ce privește sănătatea mea a fost să renunț la carne de orice fel și, mai recent, la toate produsele de origine animală. Ma simt perfect, mănânc cruditați mai mult de 60% din mesele pe care le consum și nu m-am simțit niciodată mai plină de energie. Nu e un proces ușor, dar m-a ajutat faptul că m-am obișnuit să mănânc o salată mare la fiecare masă. Iar documentarele „What the Health” și „Forkes over Knives” precum și cartea „Studiul China” , m-au făcut să înțeleg mai multe. M-am adresat unui nutriționist care mi-a explicat, precum spune și în documentar, ca ‘nevoia’ noastră de proteina animală este un mit și că, în dieta omnivoră, de cele mai multe ori lipsesc fibrele, vitaminele, venite din plante. Omul modern consumă prea puțin plante și prea mult carne, ouă, lapte”, a explicat Paula Seling pe contul de socializare.