Pe seama restricțiilor sociale impuse și normelor recomandate de protecție împotriva Coronavirusului, Ionuț a preferat o întâlnire solemnă restrânsă, recomandată doar celor din familie. La slujbele anterioase s-au strâns de fiecare dată zeci de admiratori ai artistului. Procesiunea a fost condusă de părintele Paroh Emil Cărămizau (de la Biserica ”Sfântul Gheorghe cel Nou” din București), preotul ce i-a fost duhovnic defunctului cântăreț popular în ultimii ani de viață. La slujbă a participat și Vlăduț Dolănescu (12 ani), de a cărui venire pe lume s-a bucurat nespus și Ion Dolănescu.
De când părintele său s-a stins, având în vedere și condițiile ce i s-au impus odată cu cererea cetățeniei în Statele Unite, Ionuț nu a putut fi prezent la toate slujbele anterioare, dar s-a ocupat de acestea cu sfințenie. Anual s-a ocupat de o sumedenie de evenimente memoriale.
I-a organizat de la distanță toate ceremoniile din țară, de ziua onomastică (7 ianuarie), ziua de naștere (25 ianuarie), data în care Ion Dolănescu a trecut în neființă (19 martie) și festivalul muzical ce poartă numele marelui artist, care are loc anual, la Târgoviște și Perșinari, locul unde era originar. Slujbe ce au avut loc la Biserica ”Sfântul Gheorghe cel Nou” din București, la căpătâiul mormântului artistului (Cimitirul Bellu), dar și la Biserica ”Sfinții Arh. Mihail și Gavril” din Orlando, Florida, unde Ionuț și familia sa locuiesc jumătate de an.
Având în vedere că Ionuț Dolănescu a devenit recent cetățean american, implicit poate traversa Oceanul necondiționat de viză, acesta a insistat să vină în România pentru acestă comemorare cu riscul de a rămâne aici pe toată durata restricțiilor aeriene impuse de răspândirea noii pandemii.
”Ne-am rugat la căpătâiul părintelui meu, cu părintele prof. Emil Cărămizaru, la împlinirea a 11 ani de când tata a plecat la Dumnezeu. A fost cea mai mare voce a folclorului româneasc. Veșnică să-i fie pomenirea!”, ne spune Ionuț Dolănescu (48 ani)
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 2