Uitându-se în trecut, Petre Geambaşu a făcut bilanţul a cinci decenii de activitate muzicală de înaltă ţinută. „Credeţi-mă că nu simt nicio apăsare, de când mă ştiu, sunt în permanenţă în acţiune. Nici nu ştiu când a trecut timpul. Îmi aduc aminte de întâmplări haioase sau mai puţin plăcute din trecut, dar mi se pare că s-au întâmplat mai ieri. Este un sentiment grozav pentru că am toată viaţa artistică, de la începuturi şi până în aceste zile prezenţa în toată fiinţa mea”, a spus artistul.
„Una peste alta, am avut o viaţă minunată şi sunt prea puţine momentele neplăcute care să mi se fi întâmplat sau de care să îmi aduc aminte; de aceea nici nu le contabilizez. Şi ca să fiu şi mai clar, momentele neplăcute au fost legate de tariile de caracter ale unor persoane – cu precădere cei care pentru mai multă sau mai puţină vreme au făcut parte din orchestra mea – dar şi de vreo doi prieteni pe care i-am avut în suflet şi m-au decepţionat”, a rememorat Petre Geambaşu, câteva momente inerente în viaţa fiecărui om.
La vârsta de 10 ani a avut primul contact cu muzica, odată cu intrarea în Corul Radio, iar Rodica, una dintre surorile sale, trecute din păcate în nefiinţă a fost cea care i-a pus în mână primul instrument, iar de atunci acesta şi-a format în permanenţă gusturile muzicale: „Ascult cu drag aproape toate genurile de muzică: operă, jazz, muzică sud-americană şi rusească de orice gen, iar din muzica popp, tot ceea ce cântă Tom Jones, Sherley Bassey, Kennye Rogers, Brenda Lee, George Michael, Barbara Streissand, Whitney Houston. Mă agasează îngrozitor „muzica” care poluează, a unor aşa zişi artişti, în care se aruncă cu bani, la petreceri suburbane”.
Un compozitor cu totul special pentru maestru, a fost, este şi va rămâne Florin Bogardo. În ceea ce priveşte cine a fost cel mai bun cântăreţ din lume din toate timpurile, liderul „Petre Geambaşu Show Band” a fost clar: „Desigur că, sunt mulţi cântăreţi (soliste, solişti) foarte buni, unii chiar excepţionali. Vedeţi răspunsul e greu de dat. Pentru mine însă, clasamentul ar începe cu TOM JONES şi MICHAEL JACKSON, la băieţi şi SHERLEY BASSEY şi WHITNEY HOUSTON, la fete”.
În urma unei cariere prodigioase există totuşi şi un regret: „Mi-am construit viaţa în aşa fel încât să nu am regrete, frustrări, măcinări interioare. Sunt o fire veselă, optimistă, voluntară. Dacă ar fi, totuşi, să răspund punctual, ar fi poate faptul că în decursul veacurilor, (da, al veacurilor), în ţară sau oriunde în lume, nu s-a întâmplat să mă asculte un producător, un om „mare” şi să mă propulseze acolo unde probabil aş fi meritat”.
Refuză să vorbească despre peisajul actual al muzicii româneşti, dar îşi aminteşte cu plăcere despre unul dintre cele mai frumoase momente petrecute în platoul emisiunii „Dansez Pentru Tine”, acolo unde este prezentă de mai bine de 7 ani şi „Petre Geambaşu Show Band”. „Eram în direct la emisiunea sus amintită şi, deodată, prezentatorul a anunţat faptul că numai cu câteva minute înainte „dirijorul nostru a devenit bunic şi s-a dat legătura cu spitalul unde s-a născut nepotul meu Davin. Nu vă închipuiţi ce senzaţie am trăit să-mi văd nepotul în direct în cadrul emisiunii. Mi s-a făcut o surpriză de neuitat”, şi-a amintit artistul.
În ceea ce priveşte proiectele de viitor, Petre Geambaşu a dezvăluit că vrea să repete un proict drag lui: „Am filmat, în direct, live 30 de Clip-uri pe care le-am postat pe site şi pe Facebook. Acum mi-am propus să repet acest lucru în primăvară. Emoţii nu mai am de multă vreme. Sigur că exista acea emoţie firească pe care o are orice artist când intră pe scenă şi se prezintă în faţa a sute şi sute de spectatori”.
„Muzica este literatura inimii; ea începe acolo unde se sfârşeşte vorbirea. Sau cum spunea George Enescu: „muzica porneşte de la inima şi se adresează inimilor. La noi în familie se ascultă mult Brenda Lee şi tot ce înseamnă muzica lirică, liniştitoare. Ascultăm pe rupte Vincente Fernandez şi pe fiul lui Alejandro Fernandez care este un „cantător” minunat. Însă are un singur cusur: e un bărbat frumos, chiar prea frumos! Din repertoriul lor am preluat şi eu mai multe melodii. Le cânt cu mare plăcere”, a mai spus în încheiere dirijorul orchestrei „Petre Geambaşu Show Band”..
PETRE GEAMBAŞU absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii, cucerind numeroase distincţii şi concertând, cu egal success, atât în ţară cât şi în străinătate.
Numele său este sinonim cu destinul Orchestrei pe care a fondat-o în 1979- Star 2000- şi alături de care a colindat mapamondul, în compania selectă a unor invitaţi prestigioşi precum: Angela Similea, Marina Voica, Margareta Pâslaru, Dan Spătaru, Cornel Constatiniu, Doina Spătaru, Mirabela Dauer, Olimpia Panciu, Stela Enache, Aquilina Severin, Gil Dobrică, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu, Dem Rădulescu, Ion Dichiseanu, Jean Constantin, Nae Lăzărescu ş.a.
Pentru spectacolul aniversar din 29 octombrie de la Sala Palatului se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:
Categoria 1 – 120 lei
Categoria 2 – 100 lei
Categoria 3 – 80 lei
Categoria 4 – 60 lei
Categoria 5 – 40 lei
Biletele sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO, la Sala Palatului, la Palatul Naţional al Copiilor şi online pe www.Biletoo.ro şi www.blt.ro.