Mare iubitor de mare şi preparatepescăreşti, chef Sorin Bontea a petrecut împreună cu familia o săptămână perfectă în frumoasa Grecie, insula Thassos, unde s-a bucurat nu numai de plajă şi soare, ci şi de specialităţi de caracatiţă şi alte fructe de mare, gătite în cele mai inedite moduri cu putinţă.
Deşi a încercat tot ce se putea în materie de peşte, totuşi, vedeta culinară a concediului a fost mielul, delicios gătit la cuptor sau la proţap în restaurantele celui mai vechi sat al insulei Thassos, Theologos. Sorin şi familia sa au fost impresionaţi nu numai de arhitectura unică a vechiului sătuc construit în piatră, ci şi de ospitalitatea oamenilor de aici.
„Mi-au plăcut localnicii foarte ospitalieri. Cum intram într-o tavernă, ne întâmpina un chelner, care ne oferea din partea casei o carafă mică de uzzo sau tsipouro. Iar dacă vedea că te pregăteşti să pleci, nu te lăsa să te ridici de la masă până nu-ţi oferea dulceaţă de smochine. Ne-am delectat cu multe mâncăruri delicioase. Mi-a plăcut la nebunie mielul pregătit la proţap, fraged de ţi se topea în gură. Ne-a plăcut şi ne dorim să revenim cât de curând, mai ales că Thassos este o insulă unde poţi găsi şi linişte, dar te poţi bucura şi de locuri animate. Depinde de ceea ce-ţi doreşti”, a povestit chef Sorin Bontea, pe care telespectatorii îl pot revedea, de luni, 5 septembrie, la emisiunea „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.
Pasionat şi de înot, chef Bontea s-a bucurat de apele azurii ale mării, iar după-amiezele călduroase au fost potolite cu şedinţe de înot sau snorkeling. În plus, acesta povesteşte că a profitat la maximum de plajele pustii, de golfurile liniştite şi s-a bucurat din plin de frumuseţea răsăriturilor şi a apusurilor de soare.