Iată personalităţile de la care ne-am luat adio în ultimele 12 luni:
Etta James
Legendara artistă Etta James a murit la vârsta de 73 de ani, pe 20 ianuarie, într-un spital din Riverside, din cauza unor complicaţii apărute în urma leucemiei de care suferea.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
Etta James a fost diagnosticată cu leucemie în anul 2010 şi suferea, de asemenea, şi de demenţă şi hepatită C. Cântăreaţa ar fi împlinit 74 de ani la doar câteva zile de la momentul decesului.
De-a lungul carierei sale, Etta James şi-a învins dependenţa de heroină, a câştigat şase premii Grammy şi a fost votată în Rock and Roll Hall of Fame.
Whitney Houston
Whitney Houston a murit la doar 48 de ani, ultima perioadă din viaţa sa fiind dominată de o teribilă luptă cu drogurile, de căderi devastatoare şi de uimitoare ridicări din abis.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
Decesul  a fost pronunţat pe 12 februarie, la  hotelul Beverly Hilton, din Beverly Hills, după ce eforturile de resuscitare au eşuat. Cântăreaţa a fost găsită moartă în baia camerei în care locuia în acest hotel. O anchetă legată de cauza morţii a fost deschisă.
Whitney Houston a fost cântăreaţă, actriţă şi producătoare de filme. Mama ei, Cissy Houston, a fost în trupa de cântăreţia lui Elvis Presley.
Donna Summer
Cântăreaţa Donna Summer, cea supranumită „Regina muzicii disco” a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
În vârstă de 63 de ani, cvintupla premiului Grammy a murit la Florida. Destinul artistei a fost cu atât mai tragic cu cât Donna a încercat să ascundă de fani adevărata problemă de sănătate şi s-a luptat să mai înregistreze pentru un album. Din păcate nu a reuşit acest lucru.
Donna Summer s-a făcut cunoscută în anii ’70 cu hituri ca „I Feel Love”, „Last Dance” sau „Bad Girls”.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Robin Gibb
Solistul trupei Bee Gees, care anul trecut fusese diagnosticat cu cancer la ficat şi colon a murit la vârsta de 62 de ani.
Cântăreţul era internat la un spital din Londra după ce boala sa s-a agravat pe fondul unei pneumonii. La un moment dat, starea sa de sănătate părea că se ameliorează, întrucât Robin Gibb ieşise din comă. Acest lucru nu a fost însă suficient iar artistul a încetat din viaţă pe 21 mai 2012.
Robin Gibb a fost membru fondator al grupului disco Bee Gees cu care a vândut peste 200 de milioane de discuri.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Andy Griffith
Actorul Andy Griffith, cunoscut din serialul tv „The Andy Griffith Show”, a murit pe 3 iulie, la vârsta de 86 de ani.
Născut în Carolina de Nord, Griffith şi-a dorit, iniţial, să fie cântăreţ de operă. La sfârşitul anilor ’40, el şi soţia sa de atunci, Barbara Edwards, au intrat în echipa „The Ed Sullivan Show”. În anii ’50, a jucat atât în varianta de teatru, cât şi în cea de film, a producţiei „No Time for Sergeants”. Circa zece ani mai târziu, a avut rol principal în serialul tv „The Andy Griffith Show”.
El a mai jucat şi în serialul tv „Matlock”. Griffith era şi un cântăreţ de gospel premiat cu o distincţie Grammy. În 2005, el a primit şi Medalia Prezidenţială de Libertate, din partea lui George W. Bush. Actorul s-a căsătorit de trei ori şi are doi copii.
Neil Armstrong
Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună, a murit pe 25 august, la vârsta de 82 de ani. Astronautul a suferit complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale la inimă. Fusese operat cu 3 săptămâni în urmă.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
Neil Armstrong era la conducerea primei misiuni americane pe Lună, unde a ajuns la bordul capsulei Apollo 11 alături de astronauţii Buzz Aldrin şi Michael Collins. Pe satelitul natural al Terrei au păşit atunci Armstrong şi Buzz Aldrin.
Astronautul Neil Armstrong, care a murit la vârsta de 82 de ani, s-a născut pe 5 august 1930 la Wapakoneta, în Ohio. Armostrong şi-a început cariera la Agenţia Spaţială Americană (NASA)  în anul 1955.
Andy Williams
Legendarul cântăreţ Andy Williams a murit, din cauza cancerului cu care s-a luptat timp de patru ani, pe 26 septembrie. Avea 84 de ani.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
Williams este interpretul şi compozitorul celebrei balade Moon River, devenită cunoscută şi prin intermediul filmului „Breakfast at Tiffany’s”, dar şi interpretul superbei piese „Love story”.
Şi alte hit-uri, precum Canadian Sunset, Can’t Get Used to Losing You, The Hawaiian Wedding Song sau Can’t Take My eyes off you poartă amprenta lui Andy Williams.
Artistul avea trei copii, pe Robert, Noelle şi Christian.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Sven Hassel
Cunoscutul scriitor danez Sven Hassel a încetat din viaţă, pe 21 septembrie, la vârsta de 95 de ani.
Hassel s-a remarcat prin literatura sa de război, romanele sale relatând într-un ton accesibil propria-i experienţă din Al Doilea Război Mondial, acolo unde a luptat pentru germani.
Scriitorul a fost ţinta multor critici din partea mai multor persoane care l-ar fi acuzat că a inventat multe dintre poveştile pe care le-a relatat în romane.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Gary Collins
Gary Collins, cunoscut actor şi vedetă de televiziune, a murit pe 14 octombrie, la vârsta de 74 de ani, moartea sa fiind provocată de cauze naturale.
Gary Collins fusese internat la clinica medicală din Biloxi cu mai puţin de 24 de ore înainte să fie pronunţat decesul.
Collins şi-a început cariera în 1970, când a apărut în serialul de televiziune „The Sixth Sense”. Ulterior, el a apărut şi în alte seriale precum „JAG”, „Yes, Dear” şi „Tânăr şi neliniştit/ The Young and the Restless”, dar şi în show-ul de televiziune „The New Hollywood Squares”.
Collins a fost şi prezentator al Miss America şi a fost căsătorit cu Mary Ann Mobley, una dintre câştigătoarele acestei competiţii de frumuseţe.
În 1980, a fost prezentator al talk show-urilor „Hour Magazine” şi „The Home Show”.
Gary Collins a jucat în numeroase filme, între care „Crusader/ Cruciatul”, „Life in the Balance/ Avocata”, „Frozen with Fear/ Pericol la domiciliu”, „Family Law/ Familia si legea”, „Jungle Book: Lost Treasure/ Cartea junglei: Mowgli şi comoara”, „Tommy Boy/ Un băiat de milioane”, „Ghosts Can’t Do It/ Şi fantomele iubesc”.
El a fost nominalizat la premiile Emmy de şase ori şi a câştigat o astfel de distincţie în 1983 – pentru cea mai bună gazdă a unui talk show („Hour Magazine”). De asemenea, Collins a primit o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame.
Sylvia Kristel „Emmanuelle”
Actriţa olandeză Sylvia Kristel, interpreta personajului Emmanuelle din celebrul serial erotic cu acelaşi nume, difuzat şi în România, a murit, la vârsta de 60 de ani.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)
Artista a pierdut bătălia cu cancerul. „A murit în somn, în timpul nopţii”, a declarat agentul ei, Marieke Verharen.
Filmul erotic Emmanuelle, realizat în 1974, spunea povestea experienţelor sexuale a unei soţii şi a rulat într-un cinematograf pe Champs-Elysees timp de 11 ani.
Producţia a fost prima de acest fel care a rulat într-un cinematograf.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Larry Hagman
Larry Hagman, interpretul lui J.R. Ewing din serialul american „Dallas”, a murit la vârsta de 81 de ani, în urma complicaţiilor produse de cancerul la gât de care suferea de câţiva ani.
Se pare că actorul a murit într-un spital din Dallas şi a fost înconjurat de prieteni şi apropiaţi. „Familia şi prietenii lui Larry au fost alături de el pentru Ziua Recunoştinţei. Când a murit a înconjurat de oameni iubiţi. A avut o moarte liniştită, aşa cum şi-a dorit”, a transmis familia actorului într-un comunicat de presă.
Alături de actor au mai fost în ultimele clipe şi colegii săi din „Dallas”, Linda Gray şi Patrick Duffy, interpreţii rolurilor Sue Ellen şi Bobby.
Larry Hagman a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de la Hollywood. Acesta a devenit cunoscut pentru rolul lui J. R. Ewing în filmul serial Dallas. Hagman a jucat în acest rol din 1978 şi până în 1991.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Oscar Niemeyer
Arhitectul brazilian Oscar Niemeyer, care a conceput unele dintre cele mai celebre clădiri ale secolului al XX-lea, a murit miercuri, într-un spital din Rio de Janeiro, la vârsta de 104 ani.
Lăudat şi criticat în egală măsură pentru că nu ar fi un arhitect, ci mai ales un „sculptor de monumente”, Niemeyer a fost şi continuă să fie elogiat în lumea întreagă, fiind considerat unul dintre cei mai mari arhitecţi contemporani şi ai secolului al XX-lea. Stilul său nu era pe placul tuturor, unii reproşându-i lipsa de funcţionalitate a clădirilor.
În timpul dictaturii militare din Brazilia, Niemeyer a fugit în Franţa, unde şi-a construit o carieră de succes, obţinând, în 1988, prestigiosul Pritzker Prize.
De-a lungul carierei, Niemeyer a creat peste 600 de clădiri – muzee, monumente, şcoli, biserici.
Ei ne-au părăsit în 2012 (II)Jenni Rivera
Cântăreaţa Jenni Rivera a murit pe 10 decembrie, după ce avionul de mici dimensiuni la bordul căruia se afla s-a prăbuşit în nordul Mexicului.
Artista în vârstă de 43 de ani şi-a pierdut viaţa alături de alte şase persoane care se aflau în avionul Lear Jet. Conform autorităţilor mexicane, rămăşiţe ale aparatului au fost descoperite în satul El Tejocote, aflat la circa 200 de kilometri de oraşul Monterrey.
Avionul decolase din Monterrey la ora 09.15 GMT şi se îndrepta spre aeroportul din Toluca.
Jenni Rivera a fost o cunoscută cântăreaţa californiană de origine mexicană, care a vândut peste 15 milioane de albume şi a primit numeroase premii la galele dedicate muzicii latino. Aceasta trebuia să participe duminică la înregistrările pentru ediţia mexicană a emisiunii de televiziune „The Voice”.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Știrileprotv.ro
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Viva.ro
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Libertateapentrufemei.ro
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Locul de muncă în care poți face bani frumoși. Se plătește în lire sterline, n-ai nevoie de studii superioare, dar ești obligat să ai un câine
FANATIK.RO
Locul de muncă în care poți face bani frumoși. Se plătește în lire sterline, n-ai nevoie de studii superioare, dar ești obligat să ai un câine
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Creatura care întinerește în loc să îmbătrânească. A fost descoperită recent și ar putea revoluționa medicina
FANATIK.RO
Creatura care întinerește în loc să îmbătrânească. A fost descoperită recent și ar putea revoluționa medicina
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
EXCLUSIV. Imagini surprinse cu "Şacalul" după ce a abandonat cadavrul Denisei
Observatornews.ro
EXCLUSIV. Imagini surprinse cu "Şacalul" după ce a abandonat cadavrul Denisei
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți
HOROSCOP
Horoscop 17 septembrie 2024. Capricornii s-ar putea să se trezească cu provocări majore de la partenerii cei mai importanți

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI