„Tendința oamenilor atunci când văd un copil mic e să se îndrepte direct spre el și să îl „giugiulească”. Și asta nu e valabil numai atunci când vorbim de persoane apropiate, se întâmplă chiar și cu străinii.

Sunt sigură că dacă ați discutat cu medicul vostru v-a spus același lucru: bebelușii au sistemul imunitar fragil și orice contact cu un virus se poate transforma într-o complicație de toată veselia. Am constatat că oamenii au impresia că mânuța e un loc safe în care îi pot pupa, în detrimentul obrăjorilor, ceea ce e complet greșit. Înainte să scriu acest articol am discutat și cu pediatru nostru și orice medic vă va spune același lucru: nu mai pupați bebelușii pe mânuțe.

Ideal ar fi să-i admirăm de la distanță, iar când vine vorba de pupat mânuțele sunt o zonă pe care ar trebui să o evităm cu strictețe. Bebelușii își duc constat mâna la guriță, bagă degetul în gură și ajung astfel în contact cu toți microbii de pe buzele adulților.

Dacă e vorba de străini, fără îndoială, nu au de ce să îți atingă bebelușul, iar dacă e vorba despre persoane din familie sau prieteni apropiați, recomandați-le să îl pupe pe căpuț sau pe picioruș. Așadar, fie că e vorba de spălat pe mâini sau de orice fel de atingere, nu uitați că bebelușii și copiii mici sunt foarte fragili și că noi, adulții, venind din colectivitate putem prezenta un mare risc pentru ei.Iar mămicilor le doresc să își susțină cu fermitate punctul de vedere. Când vine vorba de sănătatea copilului vostru, mămica este cea care stabilește regulile, iar cei din jur nu au decât să îi facă pe plac”, a scris Ela Crăciun  pe blogul ei.

Citește și

Recomandările culturale ale săptămânii. Povestirile românești de azi și clipurile de pe YouTube pentru copii

 
 

Urmărește-ne pe Google News