Iată cum se prepară
Blat
150 gr migdale cu coaja
170 gr curmale
10 ml apa plata (ajuta la legarea compozitiei)
50 gr fulgi cocos
Preparare:
Migdalele se pun in robotul cu lama S si se fac faina, apoi se adauga curmalele si fulgii de cocos. Se proceseaza pana la legarea compozitiei. La nevoie se mai adauga apa.
Aluatul obtinut se preseaza bine cu degetele in forma de tort pentru a obtine un strat uniform. Pentru a-l desprinde mai usor, la final, de pe fundul tavii, puteti pune o foaie de copt.
Crema de fructe de padure
500 gr caju
500 ml apa
80 gr miere
10gr lucuma
5g mesquite
1/2 pastai vanilie
250 gr fructe de padure
100 gr ulei de cocos
Preparare:
Se topeste uleiul de cocos, apoi se adauga in blender uleiul topit, caju cu apa, miere, lucuma, mesquite,vanilia si se proceseaza pana cand obtinem o crema fina.
Se scoate blatul de la rece si se toarna jumatate din compozitie in tava, apoi se pun fructele de padure si se adauga restul cremei peste fructe si se niveleaza.
Tortul se tine in congelator pentru aproximativ 4 ore, iar inainte de a fi consumat se pune in frigider timp de 2-3 ore”, a scris Ellie White pe blogul personal.