În cartea intitulată „Elvis: Destined To Die Young”, autoarea susține că afecțiunile starului american au avut ca punct de plecare genele moștenite de la bunicii din partea maternă, care erau veri de gradul întâi. Mulți membri ai familiei din partea mamei au murit de tineri, asemenea lui Elvis, care a murit la 42 de ani. Printre ei, și trei dintre unchii săi.

Mama sa, Gladys, a murit la 46 de ani. Atât ea, cât și Elvis, „au avut o perioadă similară de patru ani de sănătate degenerativă, lucru important, având în vedere că ea nu a urmat aceeaşi medicaţie ca fiul ei”, a subliniat autoarea cărţii, citată de site-ul britanic specializat în muzică NME.

Viața lui Elvis, „o luptă pentru supraviețuire”

Autoarea mai susține că Elvis suferea de afecțiuni în nouă dintre cele 11 sisteme corporale și că o parte a organismului său a fost afectată încă de la naștere.

„Elvis era un om bolnav care îşi ascundea o mare parte din slăbiciunea sa pentru a umple sălile de spectacol şi a-şi întreţine familia. Examinând punctele sale slabe şi problemele de sănătate, poate că îl vom putea reconsidera ca fiinţă umană”, a declarat ea ziarului The Observer.

Cu toate că pe 16 august se vor împlini 44 de ani de la moartea lui Elvis Presley, nu toate împrejurările în care s-a produs decesul său au fost elucidate.

El este văzut ca rege al rock and roll-ului care „a murit în baia lui după ce a luat prea multe pastile”. Totuși, Hoedel crede că starul american nu era dependent de droguri, ci un om care încerca să fugă de realitate, cineva care încerca să supraviețuiască după ce trăise o sărăcie extremă.

„Viaţa lui Elvis este văzută ca un act de autodistrugere, însă a fost o luptă pentru supravieţuire, mai întâi din cauza sărăciei iar apoi a problemelor de sănătate. I-a fost greu să fie Elvis, nimeni înaintea lui nu se mai bucurase de atâta faimă (…) A încercat să funcţioneze în această realitate”, a spus autoarea.

Urmărește-ne pe Google News