O poveste despre iubire, despre căutarea de sine, despre autenticitate și nevoia de vindecare prin care trece fiecare personaj, cu propriile provocări. Emil ne-a acordat un interviu, în care a vorbit despre unul dintre cele mai importante proiecte din viața lui.

Din 13 septembrie, vei fi Berti, pe marele ecran, în filmul „Ca fetele”. A câta întâlnire este pentru tine cu platourile de filmare pentru un lungmetraj?

– Aceasta este prima mea experiență într-un lungmetraj de asemenea amploare și a fost cu adevărat fascinantă. Fiecare zi pe platourile de filmare a fost o nouă provocare, dar și o oportunitate de a învăța și de a crește ca artist. Atmosfera de pe platou a fost incredibil de energică și plină de creativitate!

Ce te-a atras cel mai mult la povestea filmului și la rolul tău?

– Povestea filmului „Ca fetele” este una plină de umor, dar și de profunzime emoțională. Rolul lui Berti m-a atras pentru că este un personaj complex, cu multe straturi. Mi-a plăcut să explorez vulnerabilitatea și umorul său, dar și modul în care interacționează cu ceilalți în poveste. Am simțit că am multe de spus prin intermediul acestui personaj și că mă pot exprima în moduri noi și surprinzătoare.

– Cum l-ai caracteriza pe Berti?

– Berti este un personaj care, la prima vedere, pare plin de încredere și exuberanță, dar care ascunde și o latură sensibilă și reflexivă. Este genul de om care își folosește umorul ca un scut pentru a-și proteja vulnerabilitățile. În esență, Berti este o persoană căutându-și locul în lume, dorind să fie acceptat pentru cine este cu adevărat.

În ce fel te-a provocat rolul și ce ți-a fost cel mai dificil de interpretat?

– Provocarea principală a fost să aduc la suprafață autenticitatea lui Berti, să fac personajul să fie credibil și real. A trebuit să mă conectez profund cu acele părți din mine care rezonează cu experiențele lui Berti. Cel mai dificil a fost să găsesc echilibrul între umor și emoție, să nu cad în extreme și să păstrez mereu personajul într-o zonă autentică.

– Ce nu ai făcut niciodată până acum și ai învățat cu ocazia acestui film?

– Cu ocazia acestui film, am avut oportunitatea să mă implic mai mult în partea muzicală, în special cu piesa care este o premieră pentru mine. Piesa a fost compusă special pentru film și reflectă personalitatea și energia lui Berti. A fost o provocare, dar și o mare bucurie să contribui la coloana sonoră și să îmi exprim creativitatea într-un mod nou.

Ce experiențe inedite, neașteptate sau amuzante ai trăit la filmări?

– Una dintre cele mai memorabile experiențe a fost când am improvizat o scenă pe platou care a stârnit hohote de râs întregii echipe. Energia pozitivă și chimia dintre noi, actorii, a transformat fiecare zi într-o adevărată aventură.

Ce a învățat de la Maia Morgenstern

Este prima ta colaborare cu Camelia Popa, regizoarea filmului „Ca fetele”. În ce fel te-a ajutat să construiești personajul și care au fost cele mai utile indicații?

– Camelia Popa m-a ghidat cu o înțelepciune și o sensibilitate extraordinară. Ea a știut cum să mă ajute să pătrund în profunzimea personajului și să îmi găsesc propria interpretare a lui Berti. Indicațiile ei au fost mereu clare și pline de înțelegere, ceea ce mi-a permis să îmi dezvolt personajul într-un mod organic și autentic.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Legat de partea de învățare, ai avut parteneri de platou remarcabili, începând cu Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Aura Călărașu și până la Lora sau Tiberiu. Ce ai învățat sau „furat” de la fiecare?

– Fiecare dintre colegii mei de platou a fost o sursă de inspirație. De la Maia Morgenstern am învățat despre intensitatea și profunzimea emoțiilor, cum să transmiți mult cu puțin. Adriana Trandafir m-a impresionat cu energia sa vibrantă și umorul contagios, în timp ce Aura Călărașu m-a învățat despre delicatețea și subtilitatea interpretării. Lora și Tiberiu mi-au arătat cum să aduc un suflu proaspăt și modern în jocul actoricesc.

De ce i-ai invita pe spectatori la cinema, din 13 septembrie, să vadă „Ca fetele”?

– „Ca fetele” este un film care îți va aduce zâmbetul pe buze, dar te va face și să reflectezi asupra unor aspecte importante ale vieții. Este o poveste autentică, plină de umor, dar și de emoție, cu personaje cu care te poți identifica cu ușurință. Este genul de film care te va face să te simți bine, dar îți va oferi și ceva la care să te gândești după ce părăsești sala de cinema.

Dans, muzică, actorie. În ce rol te regăsești acum cel mai firesc și mai satisfăcător?

– Toate aceste aspecte ale carierei mele sunt interconectate și se completează reciproc. În momentul de față, mă simt cel mai satisfăcut când reușesc să le combin. Actoria îmi oferă o platformă prin care pot aduce laolaltă dansul și muzica, iar când toate acestea se unesc, simt că sunt cu adevărat în elementul meu.

– În ce fel te ajută fiecare abilitate din aceste profesii în viața și dezvoltarea ta personală?

– Dansul mă ajută să rămân conectat la corpul meu și la emoțiile mele, muzica îmi oferă o formă de expresie a sufletului, iar actoria îmi permite să explorez și să înțeleg diverse perspective și experiențe umane. Toate acestea mă ajută de fapt să îmi păstrez un echilibru între minte, trup și suflet.

Ce alte proiecte ai până la finalul acestui an?

– Până la finalul anului, am în plan câteva proiecte muzicale la care lucrez intens, dar și câteva colaborări surprinzătoare în domeniul dansului. De asemenea, sunt implicat într-un nou proiect cinematografic care mă entuziasmează foarte mult, dar despre care voi putea oferi mai multe detalii la momentul potrivit.

Tu la ce filme te relaxezi? Care au fost cele mai recente trei filme pe care le-ai văzut, plăcut și le-ai recomanda?

– Îmi place să mă relaxez cu filme care îmbină povestea captivantă cu interpretări actoricești deosebite. Recent, am văzut „Oppenheimer”, care m-a impresionat prin complexitatea sa; „The Whale” – pentru interpretarea excepțională a lui Brendan Fraser; și „Asteroid City” – pentru stilul său vizual unic și povestea neconvențională. Toate aceste filme mi-au oferit nu doar divertisment, ci și material de gândire.

Foto credit studio: Robi Boșcai

Foto credit making of film: Andrei Ciobanu

Urmărește-ne pe Google News