Profesorul, pe nume Jason Blyth, care lucrează la un liceul scoțian, a înscris piesa „ Tear Up The Dark” pentru Selecția Națională Eurovision 2017 din Marea Britanie, însă aceasta a fost respinsă. Fiind convins, însă, că melodia lui ar avea potențial, el a publicat-o ulterior pe site-ul youtube, alături de un mesaj, în care spunea că dacă artiști din alte țări sunt interesați de ea, să-l contacteze.
Astfel, piesa a ajuns la o artistă din România, Teodora Dinu, fostă participantă la emisiunea X Factor, care după ce i-a făcut câteva modificări, s-a înscris cu ea în selecţia naţională Eurovision, sperând să-și reprezinte țara, la acest concurs.
Ea va interpreta acestă melodie, în direct, la Televiziunea Română, duminică, şi speră să se califice pentru finala selecţiei naţionale, în martie, când se va decide piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2017.
Melodia a fost respinsă la selecția națională Eurovision 2017 din Marea Britanie
„Am publicat un demo acustic pe YouTube, după ce piesa a fost respinsă în selecţia din Marea Britanie, şi, dintr-o dată, am fost asaltat cu e-mailuri şi cu comentarii pe YouTube de la fanii din România ai concursului Eurovision cărora le-a plăcut cântecul meu. Unul dintre fanii Teodorei m-a pus în legătură cu ea. Spre surprinderea mea, ea ascultase deja înregistrarea demo. Mi-a spus că i-a plăcut piesa şi ar fi un privilegiu pentru ea să o cânte în selecţia naţională din România. Totuşi, și-a dorit şi câteva accente pop rock, şi acela a fost momentul în care am decis să adăugăm înregistrările cu vocile elevilor mei”, a devăluit profesorul scoţian.
Jason Blyth, care predă muzică în acel liceu de un an, spune că a cântat un fragment din cântecul său în faţa elevilor şi apoi i-a întrebat dacă ar fi de acord să îl ajute să înregistreze partea de backing vocals. „Am înregistrat o nouă parte de backing vocals în şcoală, iar elevii mei specializaţi în tehnologia muzicală m-au ajutat cu partea de producţie”, a mai spus el.
Jason Blyth, care predă muzică în acel liceu din Kinross de un an, spune că a cântat un fragment din cântecul său în faţa elevilor şi apoi i-a întrebat dacă ar fi de acord să îl ajute să înregistreze partea de backing vocals.
”Am înregistrat o nouă parte de backing vocals în şcoală, iar elevii mei specializaţi în tehnologia muzicală m-au ajutat cu partea de producţie a piesei. Profesorul scoţian, în vârstă de 32 de ani, spune că versurile acestui cântec vorbesc despre un bun prieten căruia medicii i-au spus în adolescenţă că urma să îşi piardă vederea. Stephen Campbell, prietenul muzicianului, a reprezentat Irlanda în competiţiile de nataţie de la Jocurile Paralimpice de la Beijing în 2008.
Profesorul scoţian, în vârstă de 32 de ani, spune că versurile acestui cântec vorbesc despre un bun prieten căruia medicii i-au spus în adolescenţă că urma să îşi piardă vederea. Stephen Campbell, prietenul muzicianului, a reprezentat Irlanda în competiţiile de nataţie de la Jocurile Paralimpice de la Beijing în 2008.
Foști concurenți de la Vocea României și X Factor vor la Eurovision 2017
Cu toate acestea, vineri, un clip din versiunea originală compusă de Jason Blyth va fi difuzată în emisiunea ”Eurovision: You Decide”, difuzată de BBC, în cadrul unui montaj despre piesele care au fost respinse în selecţia naţională britanică.
Mai multe vedete consacrate, dar și foști concurenți de la Vocea României și X Factor vor la Eurovision 2017. Ei vor participa la selecția națională Eurovision 2017, care va fi difuzată, în premieră la TV.
Juriul va alege semifinaliştii şi finaliştii Eurovision România, iar publicul va decide cine va reprezenta ţara noastră pe scena de la Kiev. În premieră, înregistrările audiţiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la TVR, în perioada 5-11 februarie. Semifinaliştii vor fi anunţaţi într-un show live joi, 12 februarie.
De altfel, toţi cei şase finalişti din acest an care participă la selecţia naţională organizată în Marea Britanie pentru concursul Eurovision sunt foşti participanţi la concursul ”X Factor”.