Organizatorii ESC au precizat că este necesar ca artiştii să călătorească în Olanda pentru concurs.
„Nu este o călătorie de vacanţă, este chiar o muncă ce trebuie făcută”, a declarat Martin Osterdahl, directorul Eurovision 2021, pentru BBC.
Directorul Eurovision 2021 a subliniat că cele mai recente planuri au fost făcute după discuţii între organizatorii Eurovision şi ai altor evenimente live internaţionale.
„Am fost în legătură strânsă cu organizatori care Formula 1, turnee de tenis, asociaţii de golf şi am avut de învăţat din cele mai bune experienţe. Ne-am comparat planurile cu cele ale ION (Internaţional Olympic Committee)”, a mai spus Martin Osterdahl.
În acest moment, organizatorii nu au stabilit dacă semifinalele şi finala de la Rotterdam vor avea loc în prezenţa publicului.
„Cu puţin noroc, vom avea nişte spectatori. Ar face o diferenţă uriaşă în atmosfera transmisiunii dacă am avea nişte oameni prezenţi”, a precizat Martin Osterdahl.
În ceea ce privește delegațiile țărilor participante, Martin Osterdahl a anunțat că ele vor fi mai restrânse decât de obicei – limitate la 20 de oameni (faţă de o medie de 38, din anii trecuţi) .
În plus, măsurile de siguranţă stabilite, acestea vor fi „foarte dure”, a dat asigurări Martin Osterdahl.
Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai.
La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări.
România va fi reprezentată de Roxen, urmând ca nouă jurați să aleagă piesa cu care artista va participa la competiția de la Rotterdam.
Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise în direct de TVR.
Ediţia de anul trecut a Eurovision Song Contest nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.
FOTO: EPA