UPDATE. Teo Boar, colegul şi cel mai bun prieten al lui Ioan Gyuri Pascu, a declarat pentru Libertatea că doar soţia artistului ştie ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit.

„Niciunul dintre noi, cei apropiaţi, nu a ştiut ceva despre intervenţia unei ambulanţe. Singura care deţine aceste detalii este fosta lui soţie, în casa căreia s-a întâmplat tragedia, pentru că acolo şi-a găsit sfârşitul, deşi obişnuia să doarmă singur în apartamentul lui”, ne-a declarat Teo Boar.

 

La două zile după moarte lui Gyuri Pascu apare ipoteza conform căreia medicii care au răspuns apelului de urgență în noaptea fatidică, l-ar fi diagnosticat greșit pe cunoscutul artist. Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, explică:

”La ora 3.20 am primit primul apel din partea soției. Aceasta i-a transmis operatorului faptul că soțul ei a suferit un atac de panică, că are dureri articulare și că nu doarme de trei nopți. În aproximativv 10-15 minute, un echipaj a ajuns la adrsa indicată. Deci, la ora 3.30 prima ambulanță a ajuns la pacient. Și Gyuri Pascu și soția lui au declarat medicilor că, de mai bine de trei nopți, pacientul nu se poate odihni absolut deloc din cauza unor dureri articulare puternice. Se pare că în urmă cu ceva zile, acesta suferise un traumatism la nivelul gleznei, în urma unei căzături. Medicii de la fața locului i-au făcut toate investigațiile necesare și au constat că pacientul nu prezenta variații ale tensiunii arteriale, iar ritmul cardiac era în parametri normali. Repet, era foarte deranjat de faptul că nu putea să doarmă de trei nopți. Pentru a-l ajuta să se odihnească, echipajul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam. Apoi s-au retras.”

După această primă intervenție, ar fi existat o a doua, în forță. Însă, pentru Gyuri a fost prea târziu.

”După mai bine de o oră, la ora 4.46, s-a efectuat un alt apel la dispeceratul Serviciului de Urgență, de la aceeași adresă. De data aceasta însă, eram anunțață că pacientul s-a învinețit și nu mai respiră. În 10 minute, o altă ambulață a ajuns la adresa cu pricina, însă pacientul era deja asistat de medici de pe două echipaje SMURD. Aceștia le-au comunicat celor de la Ambulanță că nu mai este nevoie de o a treia echipă de medici. Date fiind urmările acestei situații, în prezent, la serviciul de Ambulanță București, se efectuează o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă s-a procedat corect în acest caz”, ne-a dezvăluit Alis Grasu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News