Povestea care o are în prim-plan pe Malvina Cservenschi a început după ce fostul soţ al acesteia, Bogdan Cservenschi, a picat în plasa executorilor pentru o datorie de 50.000 de euro, pe care o avea la o societate comercială şi pentru care garantase cu jumătatea sa dintr-un apartament de patru camere din cartierul Dămăroaia din Capitală.
Imediat ce respectiva firmă a câştigat procesul împotriva lui Bogdan, s-a activat şi banca de unde bărbatul s-a împrumutat pentru acoperirea altor credite, împreună cu Malvina, punând ipotecă pe aceeaşi casă din Dămăroaia, pe care o deţineau împreună.
Erau cu ratele la zi
Chiar dacă, potrivit actelor de la dosar, cei doi foşti parteneri erau cu ratele de zi, instituţia financiară a considerat că implicarea imobilului în alte proceduri de executare silită contravine contractului de împrumut încheiat în 2008 şi modificat ulterior prin mai multe acte adiţionale. În aceste condiţii, banca a declarat creditul scadent anticipat şi a cerut executorilor demararea procedurilor de recuperare a 274.336 de euro. Suma reprezintă soldul rămăs neachitat de pe urma împrumutului care ar fi trebuit închis abia în 2038.
Cum pe acelaşi imobil pus gaj de fostul soţ al Malvinei există deja proceduri de executare silită, executorii n-au avut altceva de făcut decât să le ceară judecătorilor acceptul de a fi şi ei parte în proces, pentru banii pe care îi au de recuperat pentru bancă. Magistraţii le-au primit cererea la finalul lunii trecute, iar o primă decizie ar urma să fie anunţată peste aproape trei săptămâni.