Culmea este că Molina s-a prezentat la etapa pe România cu o piesă în limba romanes, scrisă chiar de colegul lui. „Scriind refrenul în limba romanes am încercat să captez autenticitatea mesajului, restul piesei fiind interpretată în limba engleză. „Me som romanes” este un manifest. De asemenea am descoperit că orice mariaj cultural țigănesc cu orice cultură internațională funcționează în echilibru perfect”, ne-a spus Santha. Deschis la orice proiect prin care se poate exprima liber, Lucas Molina a acceptat provocarea, având înclinații poli artistice.
Tânărul a ales să studieze la Facultatea de Arte Plastice din Buenos Aires, însă din dragoste pentru dans a decis să plece în Spania, acolo unde a studiat dansul cu celebrul dansator Farruquito, participând apoi la multe spectacole de dans și percuție în Italia, Spania, Olanda, Grecia, Turcia, Argentina, Uruguay și în cele din urmă, România. În plus, el nu este la prima lui experință de concurent în România. De 7 ani, de când locuiește aici, Molina a concurat la Festivalul Callatis de la Mangalia, s-a înscris la Eurovision în 2013 și a făcut parte din proiectul „Tentaciones” împreună cu pian-solista Ioana Maria Lupașcu și filarmonica George Enescu. „În urmă cu 7 ani, atunci când am ajuns în România, eram într-un turneu european, ca profesor și artist pentru o școală de bellydance, una dintre cele mai cunoscute din lume, a lui Amir Thaleb. Pentru că am avut o săptămână liberă, am ales cea mai apropiată destinație de vacanță care a a fost România. În săptămâna aceea am mers într-o tabără spirituală la Babele și Sfinxul cu un grup din Danemarca. În tabără mi-am făcut câțiva prieteni și am simțit ca trebuie să mai rămân pentru o perioadă aici, în țară. Încet, încet am renunțat la job-ul meu din Argentina, la relația de atunci și am început să fac treabă profesional, fără să cunosc nimic din țara asta. Totul s-a desfășurat la voia întâmplării”, ne-a povestit Lucas, completând că aici se simte la fel de bine ca acasă și că nu vrea să plece prea curând.
„Eu călătoresc de la 19 ani, vârsta la care am decis să plec de acasă prin lume, simțind nevoia de libertate. De când am ajuns în România, am simțit că am fost primit diferit față de în alte țări. În afară de primirea profesională, ocazie cu care oamenii se poartă frumos cu tine pentru că au nevoie de tine, mie mi-a plăcut foarte mult țara. Pentru mine Bucureștiul și Buenos Aires sunt în egală măsură ACASĂ. Acolo nu avem pălincă, avem male, pe care l-am găsit zilele trecute și în București într-un restaurant sirian. Tot ce mi s-a întâmplat profesional până în prezent a fost NOROC și știu că Dumnezeu mă ajută mereu pentru că sunt un om bun care vrea doar să facă bine și care se bucură de viață printr-o manifestare artistică NONEGOISTĂ”.
Finaliștii de la Eurovision 2018 au mare încredere în forțele proprii
De cealaltă parte, Eduard, nici el nu este străin de concursurile muzicale. Român autentic, Santha a „rătăcit” câțiva ani la Londra unde a studiat Artă și Design la Universitatea de Arte din Londra. Deși pe perioada studiilor s-a angajat ca ajutor bucătar într-un restaurant englezesc, ulteorior devenind chef și manager al localului, Eduard a renunțat la tot pentru muzică. Revenind în țară, a participat la Vocea României, unde a făcut parte din echipa Loredanei și a ajuns până în semifinală, iar anul trecut a ajuns până în finala Eurovision cu o melodie compusă chiar de el. „Colaborarea cu Lucas Molina a început în urmă cu câteva luni când, la un eveniment, am realizat că avem interese comune pe plan profesionl și artistic. Încă din primele sesiuni în studio am observat cum cultura argentiniană și background-ul lui Lucas în flamenco, se îmbină perfect cu cel arhaic și ardelean al meu”, ne-a spus și Santha.