De asta a avut parte Leonard Chiru, câștigător al concursului desfășurat în aplicația „Chefi la cuțite”, ce a avut ocazia să fie ucenicul lui Florin Dumitrescu pentru o zi, în bucătărie.

Tânărul în vârstă de treizeci și doi ani, ce lucrează ca specialist IT, a mărturisit că gătitul este o modalitate de a se relaxa după o zi grea la muncă. Această pasiune, după cum a declarat, este moștenită de la mama sa, care acum îi și încredințează o parte din sarcinile din bucătărie. Tocmai de aceea, Leonard a fost curios să afle cât mai multe tehnici, trucuri și secrete de plating de la chef Florin Dumitrescu: ”Peste patru ore și jumătate va fi pregătit să participe la !”, a declarat juratul, cu încredere, la începutul cursului.

Ziua a început cu câteva noțiuni simple de gastronomie, ordonate într-o succesiune firească, ce stă la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Leonard a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior și în componența sosurilor. De la pui crocant, legume sotate, la mușchi de vită, sau sosuri ce completează perfect frăgezimea cărnii de pe grătar, câștigătorul a învățat în câteva ore secretele celor mai delicioase rețete: ”Dacă la finalul acestei zile știi să faci măcar maioneză, eu sunt mulțumit!”, a glumit chef Dumitrescu.

Citește și

INTERVIU EXCLUSIV/Talida Tolnai, handbalista medaliată cu bronz la Euro 2010, e vânzătoare în Zalău. ”Am fugit de sport, sunt fericită acum!”

 
 

Urmărește-ne pe Google News