Cele mai bune filme Netflix în octombrie 2019:
Hachiko: Povestea unui câine
Nu am obiceiul să plâng la filme, oricât de sfâșietoare ar fi, dar după ăsta recunosc că am avut nevoie de câteva șervețele.
„Hachiko”, cea mai tristă poveste pe care mi-o pot aminti, urmărește un cățel devotat care merge singur până la gară, seară de seară, pentru a-și aștepta stăpânul navetist. Dar ce se întâmplă dacă stăpânul, jucat de Richard Gere, pleacă într-o zi fără să se mai întoarcă? Cum va reacționa credinciosul patruped? Într-un fel care-ți umezește ochii…
Rețeaua de socializare / The Social Network
Excelentul regizor David Fincher ne arată cum a luat naștere Facebook, site-ul care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Jesse Eisenberg îl joacă pe fondatorul Mark Zuckerberg, un tânăr student la Harvard care urmează să revoluționeze lumea modernă. Călătoria nu va fi una simplă, iar pe traseu e posibil să ne pierdem total simpatia față de antreprenor.
În iarba înaltă / In the Tall Grass (4 octombrie)
Cu Patrick Wilson în distribuție, acest horror canadian pornește de la o nuvelă semnată de maestrul Stephen King împreună cu fiul său, Joe Hill. Deja sună promițător, nu?
O femeie însărcinată și fratele ei se aventurează printr-o iarbă înaltă cât copacii, în căutarea unui băiat care strigă după ajutor. Se rătăcesc exact ca într-o junglă, deci rămâne de văzut dacă vor mai găsi vreodată drumul înapoi.
Peaky Blinders – Sezonul 5 (4 octombrie)
Cu nota 8,8 pe IMDb, „Peaky Blinders” e unul dintre cele mai apreciate seriale care încă rulează.
Ajuns acum la sezonul 5, această dramă britanică urmărește o bandă de gangsteri care și-a propus să controleze cu orice preț Birmingham-ul anului 1919. Talentatul Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, fiorosul lider al găștii.
Armata celor 12 maimuțe / 12 Monkeys (11 octombrie)
Un clasic al genului SF, filmul lui Terry Gilliam ne transpune într-un viitor distopic, în care majoritatea populației terestre a fost eradicată de un virus.
Un infractor e trimis înapoi în timp, până în 2015, tocmai pentru a preveni eliberarea virusului în lume de către o organizație numită „Armata celor 12 maimuțe”.
Bruce Willis și Brad Pitt ne sunt alături în deslușirea misterului care a compromis specia umană.
Plăcintă Americană 2 / American Pie 2 (11 octombrie)
Nu știu ce părere ai despre comediile americane obscene, dar „American Pie 2” reușește – în opinia mea – să fie chiar mai amuzant decât primul.
Foștii liceeni virgini sunt acum studenți la facultate, dar asta nu înseamnă că s-au maturizat vreun pic. Jim, Oz, Kevin și Finch își fac bagajele pentru o vacanță pe malul mării, unde îi așteaptă o nouă serie de necazuri absurde și ilare (pentru noi, nu pentru ei).
Dimineața Morții / Dawn of the Dead (11 octombrie)
Din păcate, nu-i vorba despre clasicul din 78 al lui George Romero, ci despre remake-ul lui Zack Snyder din 2004. Chiar și așa, varianta nouă a fost apreciată în egală măsură de critici și de public.
Statele Unite au fost devastate de o epidemie, mare parte din populație transformându-se în zombi canibali. Alergăm disperați în compania unui grup mic de supraviețuitori, care nu găsesc alt refugiu decât mall-ul orașului.
Pur și simplu dragoste / Love Actually (11 octombrie)
Un film pe care-l întâlnești în absolut toate topurile de comedii romantice, „Love Actually” răsfoiește prin viețile a opt cupluri care descoperă fluturași în stomac cu puțin timp înainte de Crăciun. Trebuie să te înarmezi cu răbdare ca să le cunoști pe toate, dar în final vei vedea că a meritat efortul.
Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Martin Freeman, Chiwetel Ejiofor, Keira Knightley și Alan Rickman sunt doar câteva dintre numele grele de care te vei atașa.
Numele meu e Dolemite / Dolemite is my name (25 octombrie)
Veșnic energicul Eddie Murphy a acceptat misiunea de a-l portretiza pe Rudy Ray Moore, un comediant devenit star de cinema în anii 70. Fiind afro-american, nu reușește să obțină sprijinul Hollywood-ului din era respectivă, așa că decide să-și producă singur filmul. Cât de greu poate fi?!