Libertatea: Cum te-ai schimbat de când ai devenit tată? Ce nu te vedeai făcând înainte, dar faci acum?
Ernest: În momentul în care ne-am dorit un copil, eu şi Ada ne-am asumat pe deplin acest nou statut. M-am văzut schimbând scutece sau preparând mâncare pentru bebe chiar înainte de a veni pe lume Alex. Un copil îţi schimbă radical viaţa, care se împarte în două momente: cea de până la naşterea lui şi cea de după.
Cum va fi prima lui petrecere?
Probabil vom invita prietenii şi bunicii şi vom sărbători într-un loc de joacă pentru copii. Nu ştim dacă să aducem un clovn, pentru că nu ştim cum va reacţiona. Cert e că nu vom avea baloane. Nu-i plac, probabil îl deranjează acel scârţâit care se produce la atingerea lor…
Ai devenit priceput la copii, le dai sfaturi proaspeţilor tătici?
Un copil nu vine pe lume cu instrucţiuni, asta e clar. Dar mă implic 100% în creşterea lui Alex, de la plimbări în parc şi schimbatul scutecelor până la pregătirea hranei. Nu pot să zic că dau sfaturi, pentru că fiecare copil e diferit, iar părinţii au modalităţi diferite de creştere şi de educare a celor mici. Dau sfaturi doar dacă mi se cere s-o fac.
Ţi se mai cer autografe pe stradă sau Alex fură toate privirile şi e noua vedetă a familiei?
Clar, Alex este noua vedetă a familiei şi privirile sunt aţintite către el, mai ales doamnele sunt topite după el!
Cu cine seamănă Alex?
Părerile sunt împărţite: unii spun că seamănă cu mama lui, alţii, că seamănă cu mine. Eu cred că are trăsăturile mamei lui, de la mine moştenind, din ce îmi dau seama momentan, faptul că este înalt.
Până la naşterea lui Alex, spuneai despre Gheonoaia, pisica ta neagră, că este bebeluşul familiei. S-a înţeles cu cel mic sau i-aţi găsit altă casă?
Nu am putut s-o ţinem, nu am încercat acest experiment. Cum este o pisică teritorială, am preferat s-o ducem la ţară, la mătuşa mea.
Cum îl alintaţi pe pici?
Îi spunem Alex şi îl alintăm gâzi, de la gâză, pentru că nu-i place să stea pe spate. Dacă-l aşezăm aşa, se zbate ca un gândăcel.
L-aţi botezat şi Leon, pe lângă Alex. De unde vine acest nume?
Mie îmi place foarte mult cultura Greciei Antice şi am citit foarte mult pe această temă, iar numele Leon, care îşi are originea în grecescul Leonidas, emană masculinitate.
Te-ai surprins făcându-ţi deja vise pentru el, gândindu-te ce va fi când va fi mare?
Asta făceau părinţii noştri, visau că vom fi doctori, avocaţi sau profesori şi încercau să ne îndrume spre acea profesie. Noi vrem să-i descoperim abilităţile şi să-l încurajăm să facă exact ce-i va plăcea.