Florin Dumitrescu şi-a deschis sufletul într-un interviu acordat noului număr al revistei TV mania, care este deja pe piaţă. El a povestit despre debutul lui ca bucătar, meserie în care astăzi, la numai 24 de ani, se poate considera un as: “Am văzut la televizor o emisiune cu un bucătar care gătea, era în alb, curat îmbrăcat, cu unghiile făcute OK şi foarte îngrijit şi mă gândeam să încerc şi eu. Şi m-am dus la taică-miu şi i-am zis: «Vreau să mă fac bucătar!»”, şi-a început el povestea. Până în prezent, Florin a schimbat vreo 26 de locuri de muncă, şi asta doar în 10 ani. A început de la munca de jos, de la curăţat morcovi, de la menţinut curăţenia în camera frigorifică şi furnizarea garniturilor pentru toate farfuriile din restaurant. La cerinţele patronilor a făcut şi şcoala de bucătari, însă nu consideră că în România ai ce învăţa la astfel de cursuri. Acum ştie peste 1.000 de reţete.
“Din greşeli am inventat foarte multe preparate de care sunt foarte mândru”, mai spune Florin. A recunoscut că punctul lui sensibil este chiar bucătăria românească: “Nu pot s-o fac, nu îmi iese deloc, indiferent cât de mult mă implic, nu-mi iese. Şi am zis că n-o să mai încerc. Reţetele sunt foarte stricte, mult mai stricte decât cele franţuzeşti, la reţetele româneşti dacă nu faci ce trebuie îţi iese altceva şi acel altceva nu este comestibil”.
Nu rata noul număr din TV mania!

 
 

Urmărește-ne pe Google News