Prezența lui pe afișul manifestării culturale a venit ca un șoc pentru mulți, fiindcă restul artiștilor care vor urca pe scenă n-au de-a face cu acest gen muzical. Până acum, și-au confirmat prezența la festival ansambluri, trupe și muzicieni din întreaga lume – Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar și Europa (Germania, Austria, Elveția și România) și Statele Unite ale Americii. Doug Shipton (Marea Britanie), Mazen Kerbaj (Liban), Ogoya Nengo (Kenya) și Rabih Beaini (Liban) se numără, de exemplu, printre artiști dați ca siguri până acum.

Rămâne de văzut dacă acest experiment, cu Salam strecurat printre muzicieni ce abordează cu totul altfel de genuri muzicale, va fi unul de succes. Un experiment anterior ce l-a legat pe manelist de un artist internațional, Goran Bregovic, s-a dovedit extrem de inspirat: albumul înregistrat de cei doi, “Champagne for Gypsies”, s-a vândut ca pâinea caldă. Salam n-a prea avut de câștigat, pentru că banii au intrat în buzunarul bosniacului, însă nu în banii aceștia stătea el; la vreme respectivă, s-a băgat în combinație pentru că Bregovic i-a promis să-l ia în turnee internmaționale – lucru care nu s-a întâmplat.

Florin Salam cântă la un festival de DJ-i

Alăturarea lui Florin Salam DJ-ilor internaționali racolați la Outernational Days 2e menită și să-i spele puțin imaginea manelistului, mânjită serios de scandalurile din ultima vreme. Cel mai recent s-a petrecut în SUA, unde vameșii au găsit asupra lui 100.000 de dolari nedeclarați, câștig ilicit al manelistului la cântările susținute pentru românii din America. Banii i-au fost confiscați, evident, iar manelistul s-a întors în România cum a plecat: cu cămașa de pe el.

 

 

CITESTE SI:

Florin Salam a fost reținut pe aeroportul din New York

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News