Gabriela Cristea, cunoscuta prezentatoare TV, își surprinde fanii cu o nouă afacere: producția și comercializarea de cozonaci deosebit de delicioși. Soția lui Tavi Clonda nu numai că are o carieră de succes pe micile ecrane, dar și-a adăugat o nouă competență la palmaresul său impresionant – gospodina desăvârșită la capitolul cozonaci.
Recent, Gabriela Cristea a decis să își împărtășească talentele culinare cu publicul larg, lansând o afacere cu cozonaci de înaltă calitate, pregătiți cu atenție și dragoste în timpul ei liber. De la experiența sa ca gospodină desăvârșită, Gabriela a adus în această afacere pasiunea și talentul său pentru bucătărie.
Gama sa variată de cozonaci este menită să satisfacă cele mai exigente gusturi: de la cozonaci cu ciocolată și cremă de gianduia și nuci, până la cozonaci cu fistic sau piure de măr. Fiecare sortiment este gândit cu atenție pentru a oferi o experiență gustativă de neuitat.
Prețurile pentru aceste delicii încep de la 85 de lei pentru opțiunile mai simple, precum cozonacii cu mere, nucă sau caramel sărat, iar cei mai prețioși, cum ar fi cei cu fistic, pot ajunge la 140 de lei. Fiecare cozonac are o greutate de 900 de grame, fiind o alegere perfectă pentru momentele speciale sau pentru a fi împărtășiți cu cei dragi.
„Abia aștept să încep să fac cozonaci pe bandă rulantă. Să știți că și voi veți putea comanda cozonacii mei. Puteți deja să faceți comenzi pentru că site-ul este deja gata și puteți să vă alegeți perioada în care să primiți cozonac. Momentan venim doar cu aceste 6 categorii: cozonac cu ciocolată și cu cremă gianduia și nuci. Avem aceeași variantă și pe babka. Avem cozonac cu fistic și babka cu fistic.
Mai avem o variantă care mie mi se pare câștigătoare. Este cozonacul cu piure de măr, cu nuci și cremă de caramel sărat. N-ați mâncat așa ceva! Avem și varianta de babka, și varianta de cozonac. Cel mai exigent bucătar, Gabriela Cristea, se asigură că fiecare produs respectă rețeta sa, înainte de a ajunge la tine. Astfel, îți livram o fărâmă dulce, aproape de perfecțiune”, se arată pe site-ul Gabrielei Cristea.
Rețeta de cozonac cu nucă și ciocolată a Gabrielei Cristea
Gabriela Cristea a împărtășit cu cei care o urmăresc în mediul online rețeta ei de cozonac cu nucă și ciocolată. Prezentatoarea de la Antena Stars adaugă lichior de cireșe amare pentru umplutură.
Listă de ingrediente pentru cozonac cu nucă și ciocolată
– 1 kg de făină;
– 400 ml de lapte;
– 300 de grame de zahăr;
– ouă;
– 50 de grame unt;
– 100 ml de ulei;
– zahăr pudră;
– 14 grame de drojdie;
– zahăr vanilinat;
– ciocolată și lichior de cireșe amare pentru umplutură;
– un praf de sare.
Mod de preparare
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri în castronul robotului de bucătărie, iar albușurile care rămân, Gabriela Cristea le folosește la compoziție. Ouăle se pun în blender, se adaugă restul de zahăr, esențele de vanilie și de rom, 3 pliculețe de zahăr vanilinat și se bate totul aproximativ 3-4 minute, până când compoziția se albește, relatează WOWbiz.ro.
100 ml de lapte călduț se adaugă peste drojdie, la care se adaugă o lingură de zahăr. Compoziția se amestecă, la care se adaugă aproximativ o lingură de făină, după care se lasă la o parte.
După ce drojdia a crescut, se adaugă în bolul cu ouăle bătute, alături de o parte din lapte și o jumătate din cantitatea de făină. Compoziția se amestecă și va ieși precum un aluat pentru clătite.
Restul de făină se va amesteca cu sarea și pusă ulterior în compoziția formată și amestecată la robotul de bucătărie pentru încă aproximativ 5 minute. După ce aluatul s-a format, Gabriela Cristea adaugă untul topit și uleiul (100 ml de ulei și 100 grame de unt), care se adaugă treptat în compoziție, până se încorporează, aproximativ 20 de minute.
„Acum urmează să îi facem prima creștere. O să strângem aluatul ca o bilă, îi punem înapoi în oală, îl acoperim cu folie și îl ducem într-un cuptor pe care l-am încălzit la 40 de grade și îl lăsăm aproximativ 30 de minute să crească. După ce aluatul a stat 30 de minute la prima dospire, vreau să vă spun că arată senzațional. A crescut cam de 3 ori în volum. Se pune un pic de ulei pe blatul de lucru, se pune un pic și pe mână. Acum facem o împachetare, a doua împachetare și împăturim aluatul, mai lăsăm 10 minute să se dospească. Am să-l desfac în trei bucăți, ca să fac 3 cozonaci. Teoretic, ar trebui cântărit și împărțit în trei. Eu o să-l fac din ochi. Formez niște bile.
Cum se face umplutura pentru cozonac
E momentul acum să facem umplutura. Am aici 3 albușuri de ou, în care o să pun și praf de sare, în care o să bat albușurile spumă. După ce am băut albușurile, pun 3-4 linguri zdravene de zahăr pudră. Acum adăugăm nucile și ciocolata și este important să amestecăm cu o spatulă de jos în sus și destul de rar, ca să nu se desfacă spuma.
Acum punem din nou ulei pe blatul de lucru și luăm primul aluat și îl întindem bine cu sucitorul. Luăm o treime din compoziție și o întindem peste aluat bine. Se taie foaia pe din două. Fiecare se răsucește de la mijloc spre exterior, iar acum se pun doi câte doi și se împletesc. Unul dintre secretele mele e că îi îmbrac în pungi de plastic și îi pun înapoi în cuptorul încins la 40-45 de grade și îi las să crească acolo lent, aproximativ o oră și jumătate.
Între timp am dat cuptorul la 200 de grade, să se încingă. În momentul în care o să bag cozonacii, o să dau cuptorul la 170-175 de grade, îi bag la cuptor 25 de minute. Am aici un gălbenuș de ou pe care l-am frecat cu puțină sare și am amestecat cu două linguri de lapte. Întotdeauna gălbenușul îl dați exact înainte de a băga cozonacii la cuptor, nu ungeți cozonacii cu ou și cu lapte cu mult înainte, pentru că se vor usca.
Se zice că doar dacă se ard cumva cozonacii să pui deasupra folie de aluminiu. Eu le pun oricum. Deja au trecut 25 de minute și o să le pun și folia de aluminiu. O să scad temperatura la aproximativ 160-165 de grade. Fac aici o emulsie de apă destul de concentrată cu care am să-i ung pe deasupra, ca să arate frumoși și ca să se lipească și ornamentele astea de ei”, a spus Gabriela Cristea, în timp ce pregătea cozonacii de sărbători.
K476 • 11.03.2024, 23:51
As prefera sa mai faca un rand de poze ca in tinerete, sa vedem ***
Acest comentariu a fost moderat pentru: sexism.
K476 • 13.03.2024, 00:50
K476 • 11.03.2024, 23:51
As prefera sa mai faca un rand de poze ca in tinerete, sa vedem ***
Acest comentariu a fost moderat pentru: sexism.
Hai pe bune... m-ați cenzurat ca am apreciat-o pt pozele celebre!? Si acum tot pt poze as aprecia-o, dar as avea retineri sa gust din cozonacul ei.