Câștigătorii premiilor GOPO 2018
Premiul pentru Cel mai bun film – „Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Întreaga Carieră – George Mihăiță și Vladimir Găitan, la 50 de ani de la filmul „Reconstituirea”
Premiul pentru Cea mai bun regizor – Daniel Sandu, pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal – Vlad Ivanov, pentru rolul din „Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal – Diana Cavallioti, pentru rolul din “Ana, mon amour”
Premiul pentru Cel mai bun scenariu – Daniel Sandu, pentru filmul “Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Cea mai bună imagine – George Dăscălescu, pentru filmul „Un pas înaintea serafimilor”
„Premiul pentru Întreaga Activitate” – Victor Rebengiuc
Premiul publicului pentru filmul cu cele mai mari încasări – “Ghinionistul”. Încasări:1.007.284 lei / Spectatori: 53.898.
Premiul publicului pentru filmul cu cei mai mulți spectatori – lungmetrajul Octav. Spectatori: 57.813 / Încasări: 863.013 lei.
“Premiul pentru Întreaga Activitate” oferit de Apa Nova – operatorul si producatorul Ion Marinescu
Premiul pentru Cel mai bun sunet – Aleksander Simeonov, Tamas Szekely, Florin Tabacaru, Alexandru Dumitru, pentru filmul “6,9 pe scara Richter”
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj – „Scris/nescris”, în regia lui Adrian Silișteanu
Premiul RSC, acordat de către Asociatia Română a Operatorilor, merge către George Dăscălescu pentru imaginea filmului “Un pas in urma serafimilor”
Premiul pentru Cele mai bune decoruri – Andreea Popa pentru filmul “6,9 pe scara Richter”
Premiul Special al celei de-a 12-a editii a Galei Premiilor Gopo a fost acordat criticului și istoricului de film Bujor T. Ripeanu.
Premiul pentru Cea mai bună muzică originală – Nae Caranfil, Bogdan Dimitriu și Liviu Mănescu pentru filmul “6,9 pe scara Richter”
Premiul pentru Cel mai bun documentar – „Planeta Petrilă”, în regia lui Andrei Dăscălescu
Premiul pentru Cel mai bun film european – „Despre trup și suflet”
Premiul pentru Cel mai bun montaj a fost acordat filmului „Ana, mon amou”
Premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost obținut de Ali Amir pentru filmul “Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar – Diana Spătărescu, în filmul „Fixeur”
Premiul pentru Cel mai bun Debut – Daniel Sandu pentru “Un pas în urma serafimilor”
Premiul pentru Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură – Dana Oșanu
Premiul pentru Tânără Speranță a fost primit de Ștefan Iancu, primul premiu din carieră.
Premiul pentru Cele mai bune costume a fost acordat de actrița Manuela Hărăbor, Doinei Levința și Adinei Bucur.
Premiul pentru “Cel mai bun Film de Debut” a fost primit de Daniel Sandu, pentru filmul “Un pas în urma serafimilor”
UPDATE: 20.30. Gala Premiilor Gopo 2018 a început cu un moment special interpretat de actori români din tânăra generație.
UPDATE 19.30. Covorul roșu este plin de vedete, prezente la cele mai importante premii ale filmului românesc. Mari actori de teatru și film au sosit la Teatrul Național “I.L. Caragiale” , puțin după ora 19.00. Printre primii actori care au pășit pe covorul roșu s-au numărat Florin Zamfirescu, Dan Chișu , Vladimir Găitan, actrița Medeea Marinescu, George Mihăiță și Dana Rogoz.
FOTO: Dumitru Angelescu
De asemenea, Amalia Enache a venit însoțită de Dragoș Bucurenci, prietenul ei foarte bun, la eveniment. Cei doi au făcut senzație pe covorul roșu. Fosta prezentatoare de știri a strălucit într-o rochie neagră ce i-a pus în valoare silueta perfectă.
Juriul a luat în considerare 23 de lungmetraje româneşti lansate în cinematografe în 2017. Filmul ‘Un pas în urma serafimilor, regia Daniel Sandu, a primit cele mai multe nominalizări – 15. Mai multe nominalizări au strâns şi peliculele ‘6,9 pe scara Richter (regia Nae Caranfil) şi ‘Aniversarea (regia Dan Chişu) – opt nominalizări, ‘Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer), ‘Breaking News (regia Iulia Rugină) şi ‘Fixeur (regia Adrian Sitaru) – şapte nominalizări.
Premii pentru întreaga carieră vor fi oferite actorilor George Mihăiţă şi Vladimir Găitan. Evenimentul care răsplătește anual performanța din filmul românesc este transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, dar și online pe premiilegopo.ro și cinepub.ro
Printre cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna mult-râvnitele statuete Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, se regăsesc artiști consacrați precum Gheorghe Visu, Dorel Vișan, Simona Bondoc, Manuela Hărăbor, Marius Florea Vizante, Pavel Bartoș, Oana Sârbu, dar și tineri actori ca Nicoleta Hîncu, Mihai Smarandache, Paul Cimpoieru, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu, Dana Rogoz, Ela Ionescu, Florentina Năstase sau Dana Marineci.
FOTO: Florin Ghioca
Gala Premiilor Gopo 2018 – ediția a 12-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc
Pe lângă cele mai așteptate trofee ale serii – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor , Cel mai bun actor într-un rol principal, Cea mai bună actriță într-un rol principal, Cel mai bun documentar, sau Premiul pentru Machiaj și Coafură, și Premiul pentru Cele mai bune costume, din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan de Primăria Municipiului București prin Arcub, și Premiul pentru Întreaga Activitate – acordat actriței Sanda Toma și oferit de Apa Nova București, precum și operatorului de imagine și producătorului Ion Marinescu. Premiul Special îi va fi înmânat criticului și istoricului de film Bujor T. Rîpeanu.
Premiul Publicului pentru producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2017 va merge către producțiile “Octav” (regia Sergiu Celibidachi) și “Ghinionistul” (regia Iura Luncașu).
“Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, a adunat cele mai multe nominalizări (15) la Premiile Gopo 2018, urmat în clasament de “6,9 pe scara Richter”(r. Nae Caranfil) și “Aniversarea”(r. Dan Chișu) – 8 nominalizări, “Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer), “Breaking News” (r. Iulia Rugină) și “Fixeur”(r. Adrian Sitaru) – 7 nominalizări.
Gala Premiilor Gopo 2018 – ediția a 12-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Național București, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Citește și
EXCLUSIV/Horia Moculescu a fost îndrăgostit de Marina Voica. I-a mărturisit după 60 de ani!