Actorul Constantin Diță a mărturisit într-un interviu video acordat lui George Buhnici, pe cavaleria.ro, că a plătit destul de mult pentru succesul lui.
”Am avut 5 accidente de masină, oameni care au intrat în mine… Am zis că a fost un an mai ciudat. E urât tare. Au fost cinci accidente și multe alte lucruri. Descopăr că mama face cancer, la jumătate anului bunica mea a murit. La final de an fac o chestie complicata… pe piele, un fel de sindrom burnout. Sunt pe revenire acum, lucrurile merg spre bine”, a mărturisit celebrul Giani.
În luna decembrie a anului trecut a circulat știrea că Giani ar fi murit pe patul de spital. Știrea a fost falsă, dar starea lui de sănătate era într-adevăr gravă, acesta fiind nevoit să își amâne spectacolele.
”Am tot citit în perioada aia, pentru că nu puteam ieși din casă. A fost sinistru. Am făcut ceva pe piele. Pe tot corpul. M-am panicat foarte tare. Doctorul mi-a zis că echilibrul perfect este așa: 8 ore de somn, 8 ore de muncpă și 8 ore pentru tine”, a mai spus actorul în interviul acordat lui Buhnici.
Ce este Sindromul burnout
Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică, psihică și emoțională produsă de stresul prelungit, în general la locul de muncă, fiind o consecință a dezechilibrului dintre cerințe, resurse și gradul de satisfacție profesională. Termenul de “burnout” a fost introdus în anul 1970 de către psihologul american Herbert Freudenberger. Acesta îl definea ca fiind caracteristic pentru angajații din domeniile de lucru cu oamenii, adică medici, asistente, profesori și asistenți sociali, profesii în care ar fi prezent un sentiment de sacrificiu pentru ceilalți. În prezent se consideră că sindromul burnout nu se restrânge la anumite categorii profesionale ci poate afecta orice persoană expusă la un stres de lungă durată.
Citește și