Brad Pitt şi-a ţinut fanii cu sufletul la gură timp de aproape trei ore în superproducţia “Troia”, lansată în 2004. Prinşi în vâltoarea evenimentelor, puţini au observat că, într-o secvenţă cu faimosul actor în prim-plan, un avion brăzdează cerul.
În “Piraţii din Caraibe – Blestemul Perlei Negre”, în spatele faimosului căpitan Jack Sparrow (Johnny Depp, în prim-plan) apare un membru al echipei de filmare. Femeia este îmbrăcată în tricou alb şi are pe cap o pălărie de cowboy. În acelaşi film, frumoasa Keyra Knightley apare într-o secvenţă cu unghiile tăiate, iar câteva cadre mai târziu le are lungi şi aranjate.
Una dintre cele mai hilare faze se petrece în filmul “Commando”, cu Arnold Schwarzenegger în primplan. După o cascadorie în care face praf pe partea stângă un Porsche galben, după ce întoarce maşina şi porneşte într-o cursă nebună, aceasta este… intactă!
Deşi a adunat pe scenă câţiva actori de primă mână, pelicula “Oceans Eleven” are câteva mici greşeli. Astfel, într-o secvenţă, Brad Pitt (dreapta) apare într-o discuţie cu Matt Damon prima dată cu un pahar în mână, în cadrul următor cu o farfurie, iar peste câteva secunde, din nou cu paharul.
Nici “Gladiatorul”, cu Russell Crowe în rolul principal, n-a fost ocolit de erori. Într-o scenă desfăşurată în arenă, în carul de luptă se vede o butelie cu gaz, folosită, probabil, pentru efecte speciale.
În seria de televiziune “Merlin”, actriţei Katie McGrath (dreapta) i-a “scăpat” breteaua de la sutien, chiar dacă acţiunea filmului se desfăşoară în vremuri străvechi, iar piesa vestimentară a fost inventată abia acum 99 de ani.
Chiar dacă a fost regizat de genialul Quentin Tarantino (foto), “Django dezlănţuit”, film lansat la începutul anului în România, are câteva scăpări. Astfel, la un moment dat, Dr. Schultz plăteşte cu 12 hârtii de 1.000 $, însă aceste bancnote au fost create în 1861, la câţiva ani după desfăşurarea acţiunii filmului, plasată în 1858-1859. A doua eroare: Django aruncă în aer “Candyland”, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi inuman. El foloseşte dinamita, chiar dacă aceasta va fi inventată cinci ani mai târziu de Alfred Nobel.