Simpaticul bucătar îi povesteşte Florentinei Fântânaru despre perioada din armată în care care gătea la cazan, pentru toată unitatea şi despre proiectul lui de viitor, acela de a lansa o carte de bucate. Ca şi inspiraţie, Horia a păstrat cu sfinţenie caietele de reţete moştenite de la mama şi bunicile lui.
“De mic mi-a plăcut să mă învârt pe lângă bucătărie. Când aveam doi ani, am luat din dulapul de jos două capace şi pocneam aşa din ele, făcem o gălăgie, dar mama nu m-a auzit. În jurul meu era numai email, căzuse tot de pe capace, dar eu am fost foarte fericit”, declară bucătarul.
Tot o amintire deosebită este şi perioada în care a renunţat la facultate, din dragoste, spre dezamăgirea tatălui sau: “Avem gărgăuni în cap şi am renunţat la facultate. Bine, după aia mi-a trecut, că a plecat”, îi spune, amuzat Horia Florentinei, care adaugă: “Cumpătarea trebuie să facă parte din stilul tău de viaţă. Eu am burtă pentru că-mi am tot gustat, şi gustat, şi gustat, şi iar am gustat. Încerc de multe ori să ţin diete, reuşesc să slăbesc, dar iar mă îngraş pentru că nu sunt cumpătat”.
Ca o curiozitate, Florentina l-a întrebat pe Horia dacă în familia lui soţia găteşte: “Prefer să mă lase pe mine să fac mâncare pentru că dacă face şi nu-mi place, eu comentez. Bine, eu comentez şi ce fac eu, şi pe mine mă cert”, spune, cu umor, Horia.