Sezonul 2 al emisiunii are reguli noi. Competiția se joacă, în cele 12 episoade ale sezonului, în echipe de doi, sistemul de jurizare a preparatelor este unul pe cât de original, pe atât de savuros, iar cele mai pricepute și inspirate perechi de concurenți sunt recompensate cu câte 2.000 de lei. Pe lângă aventura descoperirii celor mai savuroase mâncăruri din toate zonele țării, show-ul oferă și altele, la fel de incitante: maestrul Vîrlan cunoaște oameni senzaționali prin ceea ce fac, vizitează locuri de neratat pentru orice turist, află și dă mai departe povești spumoase despre și din România autentică, scrie TV Mania.
La startul competiției culinare vor fi 12 echipe din zone geografice și culinare diferite, animate să demonstreze că mâncărurile lor sunt cele mai delicioase și, evident, să câștige.
„Un concurent trebuie, în primul rând, să fie priceput în ale gătitului, apoi trebuie să fie deschis, vesel și comunicativ. În altă ordine de idei, orice concurent ales de noi trebuie să gătească în aer liber, deoarece perioada pe care o traversăm ne obligă să respectăm anumite reguli de distanțare și nu numai”, a declarat bucătarul, care a călătorit în diverse zone ale țării pe parcursul acestui sezon.
Echipele formate din câte doi concurenți vor găti la ele acasă, pe rând, în prezența adversarilor și a lui Horia Vîrlan.
„În primul rând, trebuie să vă spun că i-am cunoscut pe concurenți și sunt foarte pricepuți și dornici să demonstreze celor de acasă că mâncărurile noastre tradiționale pot fi nu numai gustoase, ci și aspectuoase, deci așteptările mele sunt foarte mari și sunt fericit că am ocazia să cunosc oameni frumoși și să vizitez colțuri ale țării care sunt, fără exagerare, coltișoare de rai”, a mai declarat bucătarul despre noul sezon „Alege Rețeta Națională” pentru TV Mania.