Dar nu-ți spune nimeni să renunți la distracție. Tot ce poți face e s-o muți pe internet, laolaltă cu amicii. Tehnologia îți poate păstra mințile intacte în această perioadă de izolare forțată, dacă știi s-o folosești așa cum trebuie.
O platformă excelentă în care te poți loga alături de prieteni este Houseparty – un nume care spune totul. Merge atât pe computer, cât și ca aplicație de mobil, și oamenii de pe tot globul o folosesc în medie 50 de minute pe zi. De aici e simplu: cădeți de acord asupra muzicii alese și puneți de-o petrecere la distanță, care, datorită straniului întregii situații, poate fi chiar mai distractivă decât una față în față.
Ba chiar poți “ajunge” la 3-4 petreceri într-o singură seară, dacă ai mai multe găști care au chef să se distreze în izolare.
Puteți petrece la fel de bine pe Zoom sau Google Hangouts, cu mențiunea că acestea și-au dezvoltat un renume mai serios, mai “business” – fiind dedicate mai degrabă școlii online sau întâlnirilor virtuale de afaceri.
Nu vor să-l facă profitabil
Houseparty a fost lansat în 2016 și a avut în vedere așa-numitele “shared experiences”, punând la dispoziția utilizatorilor jocuri gen trivia sau servicii de screen-sharing care le permit prietenilor să ajungă pe aplicații de dating sau să privească împreună la aceleași programe de televiziune sau, pur și simplu, să discute. Opt calculatoare pot fi legate în același timp la aceeași, să-i zicem, “petrecere”.
În același timp, Houseparty se poziționează ca o alternativă responsabilă din punct de vedere social la rețelele de socializare deja celebre, promițând că nu va face profit de pe urma folosirii datelor utilizatorilor sau a publicității.
Alte platforme care vă pot ajuta să vă “vedeți” virtual cu prietenii de care vă e dor zilele acestea: Cisco Jabber, Cisco Webex, Zoom, GoToMeeting, Marco Polo.
“Houseparty este foarte popular printre adolescenții de pretutindeni și așa a fost mereu”, a declarat pentru Financial Times unul dintre cofondatorii platformei, Ben Rubin. “Dar acum, pentru că trăim aceste vremuri tulburi, și adulții îl folosesc, pentru că au timp la dispoziție și nevoia de noi conexiuni”.