Însă lucrurile nu aveau să se încheie aici și așa, pentru că numărul spectatorilor a crescut de la un cântec la altul, astfel că la jumătatea recitalului câteva sute de persoane erau afară, multe dintre acestea blocând strada din vecinătatea muzeului, altele alegând să se așeze la terasa unui restaurant de peste drum. Însă toți cei prezenți nu și-au dorit decât să îl asculte pe artistul care i-a fermecat cu chitara și cu vocea sa inconfundabilă. Preț de mai bine de o oră, oamenii au fredonat la unison refrene celebre, precum „Ce bine că ești”, „Focul vânăt e gonit de vânt” sau „Ploaie în luna lui Marte”.

Oameni de toate vârstele au atat în picioare în stradă. Tinerii s-au luat în brațe ascultând piesele lui Nicu Alifantis. Copiii s-au mai jucat puțin, dar au stat lângă părinții lor melancolici. Câțiva norocoși din incinta muzeului au avut ocazia să îl vadă pe ecranul unei camere de supraveghere. Din când în când, în pauzele dintre cântece, artistul se întreba la microfon: „oare ce fac oamenii ăia afară?”, primind din partea lor aplauze. Practic, oamenii s-au așezat pe unde au putut, pe scări, pe borduri, pe scaunele puse la dispoziție de organizatori, suplimentate și acelea. La final, Alifantis a ieșit din sală și le-a mulțumit celor care au fost prezenți și care au vrut doar să-l asculte. Artistul a avut un moment de șoc, realizând că sute de oameni au stat în stradă la concertul său. „Nu-mi vine să cred, efectiv, nu pot să înțeleg”, a spus acesta înainte de a merge să dea autografe zecilor de doritori care îl așteptau.

Următorul concert pe care Muzeul Literaturii Române îl va organiza este cel al unui alt îndrăgit cantautor, Mircea Vintilă. Muzicianul îndrăgostit de „Miruna” va susține un recital pe 7 august, de la ora 19.00, accesul fiind liber. Cu Nicu Alifantis publicul se va putea reîntâlni în același loc pe 24 august și 1 septembrie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News