Cătălin Scărlătescu a pus pe tavă declarații incitante cu ocazia discuției pe care a avut-o cu Mihai Morar în cadrul podcast-ului „Fain și simplu”. Recomandându-se drept cel mai iubit chef din România, Scărlătescu a povestit cu dezinvoltură diverse episoade din viața, a oferit ponturi despre cum se mănâncă la restaurante considerate de fițe și a dezvăluit care este relația cu ceilalți doi chefi celebri, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

„O fată te ia direct acasă acum, dacă-i spui că ești chef”

Mihai Morar l-a chestionat pe Scărlătescu ce diferențe sunt între un bucătar și un chef. „Nu e niciun fel de diferență, e doar un fel de a spune. Pe vremea când am ajuns noi în bucătăria din București, erau doar bucătari. După ce-am apărut noi la televizor… Toți bucătarii trebuie să-mi dea mie o bere că au ajuns chefi! Pentru că am vrut eu, Bontea și Dumitrescu să le schimbăm titulatura. Pe vremuri când te întreba o domnișoară, «Tu ce faci?», și-i răspundeai «Bucătar!», strâmba din nas. Acum, dacă-i spui că ești chef, te ia acasă direct!”, a declarat chef Scărlătescu.

Ce-i spunea patronul din Germania

Bărbatul de 51 de ani s-a afirmat, mai întâi, în Germania, apoi s-a întors să aibă succes în țara natală. „În Germania aveam salariu 3.500 de mărci, mi se spunea „The Speedy One”, eram cel mai rapid în prepararea mâncărurilor în bucătărie, apoi m-am întors în România prin 2002-2003. Aveam un patron italian în Germania, nu-mi dădea salariu, doar punea banii pe masă și-mi zicea: «Ia-ți câți vrei!». Aveam cât lua salariu un doctor, medic în Germania. Am început în România cu 300 de dolari, iar după două luni aveam 2.800 de dolari. Salariile bucătarilor au crescut după emisiunile noastre. Eu nu le-aș da salariu la bucătari. Ci să le dau voie să muncească. Adică să muncească, să producă și la finalul lunii să se ducă să-și ia banii singuri din sertar, cât vor. Restaurantul să facă X bani pe zi, apoi îți dau toți banii”, a spus Scărlătescu.

„Noi nu suntem prieteni, n-am ieșit la o bere”

Pasiunea pentru prepararea mâncărurile a pornit de la o conversație la telefon fix de două ore cu bunica pentru a-și găti cartofi prăjiți. A copilărit în restaurante la malul mării, poreclit fiind „Șoricelul”. A început prin a căra bagajele într-un hotel din Eforie Sud. Pe-atunci i se spunea „Da”, pentru că nu refuza nimic. Acum, Scărlătescu formează „Chefi la cuțite, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

„Sunt singurii mei doi inamici veritabili, mă feresc de ei. Noi nu suntem prieteni. Sunt călare pe mine tot timpul! Eu încă n-am ieșit la o bere cu Bontea și cu Dumitrescu. Relația noastră s-a dus în altă dimensiune. Suntem un altfel de frați acolo, dar nu m-aș da la o parte să le dau un cap în gură! Eu nu pot să joc supărarea, nu mă pricep. E o fază în care m-am certat rău de tot cu Bontea, zece zile n-am vorbit deloc. Deși venea și mă lua cu mașina de acasă. Este de neînțeles ce e acolo, n-aș putea să fac un show de bucătărie și să nu-i văd pe ăștia doi în față”, a mărturisit Scărlătescu.

De ce se consideră #1

Cătălin a relatat de ce el se simte mai apreciat decât ceilalți doi celebri colegi de breaslă. „Ei de când s-au cunoscut amândoi mă atacă pe mine. Prima dată când am cunoscut-o pe Mona Segall, doamna televiziunii, mi-a spus că voi fi cel mai iubit bucătar din țara asta. Mă uitam la ea, nu știam ce zice. Bontea și Dumitrescu cred că au fost atenți la discuția asta și au făcut front comun contra mea. Să știi că eu nu mint. Au venit oameni în metrou să facă poză, le-am zis să facă alături de noi trei, omul a zis: «Nu, doar cu tine!». Oamenii pe stradă mă percep pe mine altfel”, a reacționat Scărlătescu.

foto: Antena 1

Urmărește-ne pe Google News