Numărul de telefon pentru sesizări legate de transportul către / dinspre festival
Una dintre noutățile de anul acesta este numărul de telefon +40749.863.286 pentru sesizări legate de transport, anunță reprezentanții Electric Castle. Participanții la festival pot apela la acest număr printr-un chat pe Whatsapp.
„Este o linie nouă pe care o deschidem pentru ca mesajele legate de transport să fie mai ușor filtrate și reacția noastră mai rapidă”, explică Renate Roca-Rozenberg, director de comunicare EC.
„Colegii noștri (fără bots) au legătura directă cu dispeceratul ce se ocupă de transport și știu exact la cine trebuie sa ajungă informația pentru a se rezolva cât mai rapid. Este o linie de whatsapp, pe care așteptăm mesaje scrise despre orice este legat de transport (eventuale întârzieri cauzate de organizare, condiții dificile în autobuz etc).”
Cu 30% mai multe autobuze și cu 50% mai multe trenuri
Anul trecut, participanții la festival s-au plâns că au așteptat și câte 6-7 ore la autobuzele care au plecat din Bonțida spre Cluj. Organizatorii spuneau atunci, la Libertatea, că această criză a fost rezolvată a doua zi. Care va fi situația la ediția de anul acesta?
Organizatorii anunță mai multe măsuri pentru ca transportul de anul acesta să fie fără incidente: o suplimentare a numărului de autobuze cu 30% și capacitatea trenurilor EC cu 50%.
„Autobuzele nu vor pleca mai târziu de 30 de minute”
Programul autobuzelor este non stop, se va pleaca imediat ce o mașina este cu toate locurile ocupate, dar nu mai târziu de 30 de minute.
Sunt 2 stații de îmbarcare înspre festival și 3 stații de oprire în Cluj-Napoca, la retur.
„Am pregătit și un grafic pentru a face mai ușoară alegerea între tren, autobuz și mașină, sperăm să fie util mai ales celor care vin prima oară în festival și sunt mai puțin familiarizați cu dinamica zonei. Cu trasee regândite sau lărgite, hărți detailate de acces, toate biletele disponibile online, nu ar trebui să existe nicio problemă”, explică directorul de comunicare al EC.
Organizatorii spun că trenurile EC sunt cea mai bună opțiune, pentru că drumul durează o oră și, din stație, un shuttle va duce participanții la festival.
Toate biletele de tren, autobuz, parcare pot fi cumpărate și online, pentru a evita cozile de la ghișee, mai transmit organizatorii.
Numărul pentru situații de pericol
Un alt număr important pentru participanții la festival este +40731.333.10. Un Safety Line, implementat acum patru ani în festival și la care publicul poate apela pentru „orice situație care creează disconfort fizic sau psihic”.
„Încercăm să obișnuim publicul că empatia e importantă, nu e neapărat nevoie să fii tu într-o situație neplăcută, e suficient să observi că cineva are nevoie de sprijin și că e ceva normal să ceri ajutor”, transmite Renate Roca-Rozenberg.
Codul „Angel shot” pentru cazuri de hărțuire
Codul „Angel shot” poate fi transmis la orice bar și asigură ajutor imediat pentru persoana ce se simte în nesiguranță. Anul trecut a fost folosit o singură dată, dar organizatorii cred că este nevoie de mai multe ediții pentru ca lumea să se obișnuiască cu acest sistem.
Practic, dacă o persoană spune la un bar din cadrul festivalului codul „Angel shot”, personalul de la bar va izola persoana respectivă și va apela la echipele de securitate pentru a rezolva situația.
Ca noutate, în ediția de anul acesta a fost introdusă și opțiunea „cap & straw” (cere un capac și pai, n.r.) la bar, „pentru cei care au nevoie de un plus de siguranță pentru băuturile lor”.
Peste 300 de artiști vor participa anul acesta la festivalul din Bonțida, Cluj. Ghidul complet pentru public poate fi accesat aici. Care este programul festivalului și cum va fi vremea aflați de aici.