Chef John Higgins, fostul bucătar al casei regale britanice a făcut o serie de dezvăluiri amuzante pentru National Post în care a povestit care sunt tabieturile suveranei. Regina Marii Britanii urăşte… usturoiul, iar bucătarii de la palat nu au voie să-l folosească la gătit. ”Regina este o doamnă minunată, membrii familiei regale la fel, dar la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi. Presupun că asta e în caz de râgâit”, a declarat Chef John Higgins, fostul bucătar al Reginei Elisabeta a II-a.
”Mai aud chefi care spun că au gătit pentru regină și promovează rețete de la Palatul Buckingham. Ca să verific, mă uit prima dată la rețetă, să văd dacă este cu usturoi”, a mai spus renumitul bucătar.
Regina are și alte tabieturi. La ceaiul de după-amiază adoră să servească sandvișuri mici, delicate. ”Trebuie să ai răbdare de elefant. Ne înnebuneau de-a binelea”, a povestit Higgins, amuzat.
Altfel, suverana consumă cu plăcere ciocolată, mango, căpşuni şi piersici. ”Regina iubește mango. Ar putea să-ți spună câte astfel de fructe se află în frigiderul de la Palatul Buckingham”, a mai spus cunoscutul șef.
E pretențioasă și în privința mâncării cățeilor
Este știut faptul că Regina Elisabeta își adoră câinii din rasa corgie, care fac practic din familie. Pentru că ține atât de mult la ei, patrupezii au și eu un regim special la palat, iar mâncarea lor este, de asemenea, pregătită cu mare grijă. Chef John Higgins a învățat asta pe pielea lui într-o zi, când pregătea un fel de mâncare cu iepure pentru căței. În loc să taie carnea cubulețe, a tocat-o la mașină. ”A fost un nu clar. Regina a trimis mâncarea înapoi și a trebuit să o iau de la capăt”, a spus el.